Двери: Нова Варош – пример суштинске борбе против корупције

Двери 14. децембар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Српски покрет Двери

У редакцију ЗлатарИнфо портала је стигло саопштење Двери поводом кривичних пријава које су у општини Нова Варош подигнуте против бившег руководства. Саопштење преносимо у целости.

На примеру Нове Вароши, мале општине на југозападу Србије, може се увидети шта значи суштинска борба против корупције. Нова Варош је идеалан образац и показатељ шта чека функционере СНС-а огрезле у малверзацијама када падну са власти.

Након обарања СНС-а са власти у Новој Вароши, у чему су Двери имале значајан удео, стекли су се сви услови за коначан обрачун са корупцијом огромних размера.

Као што смо у току изборне кампање и обећали грађанима Нове Вароши почели смо са проналажењем и откривањем сумњивих послова бившег локалног режима.

Општинска организација Двери у Новој Вароши обавештава јавност да је закључно са данашњим даном поднето 13 кривичних пријава против челника бивше власти (СНС) због корупционашких радњи на основу којих је буџет Нове Вароши драстично оштећен.

Кривичне пријаве су предате на четири адресе:

  • Тужилаштву за организовани криминал у Београду
  • Више јавно тужилаштво у Ужицу
  • Основно јавно тужилаштво у Пријепољу
  • Полицијска управа Пријепоље

Ради се о злоупотребама приликом модернизације некатегорисаних путева у висини од 107 милиона динара, затим о бесправном рушењу магацина Дирекције за изградњу у коме се налазила вредност робе од 2 милиона динара, при чему је роба из магацина нестала. Основ за кривичне пријаве била је и злоупотреба учешћа грађана у изградњи водовода за село Дрмановићи, нелегална и бесправна сеча шума, ангажовање радника преко агенције Линк, улагање у хотел Панорама без уговора и јавне набавке…

Што се прекршајних пријава тиче оне су поднете на основу злоупотреба правилника о коришћењу службених мобилних телефона општине Нова Варош, због злоупотреба службеног положаја председника општине и непоступање по закључку основног суда у Пријепољу као и због злоупотреба службеног положаја бившег председника општине Димитрија Пауновића приликом надокнада личних прекршајних казни из општинског буџета.

У очекивању да правосуђе коначно потврди да je независно и да се бори против корупције и криминала доставили смо сву пропратну документацију са јасним доказима да је било тешких малверзација у нашој општини.

Ту није крај, у процесу обраде података налази се још много случајева корупције што ће довести до подношења још 20-ак нових кривичних пријава.

Малверзације бивше власти предвођене Димитријем Пауновићем, функционером СНС-а, толико су велике да се на сваком кораку може пронаћи основ за кривичну одговорност .

Насупрот лажне борбе против корупције Александра Вучића, где осим празних прича нико за 5 година није правоснажно осуђен, обрачун са криминалом и корупцијом у Новој Вароши показује да је извор корупције у Србији заправо Српска напредна странка.

Из Нове Вароши се покреће талас суштинске борбе против корупције у којој неће бити повлашћених и то је оно што плаши Српску напредну странку. Питање је времена када ће нововарошки тренд да захвати целу Србију.

Време је да се државне структуре на свим нивоима очисте од паразита који живе од малверзација и корупције док општине и градови у Србији изумиру. Српски покрет Двери ће уз помоћ стручних, квалитетних и способних људи, попут партнера из ГГ „Нови људи за Нову Варош“ бити предводник тог новог таласа у коме ће се „жито одвојити од кукоља“ а вера у поштену и праведну Србију бити коначно враћена.

Информативна служба Српског покрета Двери

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović sns dveri krivične prijave korupcija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.