Nova Varoš: Pljušte krivične prijave (video)

ppmedia.rs 23. новембар 2016. године Политика Друштво Коментари

Zlatarinfo logo U ime lokalne samouprave prijave je podneo predsednik Radosav Vasiljević

Protiv 12 bivših rukovodilaca opštine Nova Varoš podnesene su krivične prijave Tužilaštvu za organizovani kriminal u Beogradu, zatim Višem javnom tužilaštvu u Užicu i Osnovnom javnom tužilaštvu u Prijepolju.

U ime lokalne samouprave podno Zlatara, prijave je podneo predsednik opštine Radosav Vasiljević. Protiv tri lica podnete su prekršajne prijave nadležnom Osnovnom sudu.
Krivične prijave prema rečima prvog čoveka novovaroške opštine podnete su zbog nezakonitih radnji bivšeg rezima a tiču se zloupotrebe službenog položaja, čime je ova opština, prema rečima njenog predsednika oštećena za višemilionski iznos.
„Izgradnja multifunkcionalnog balona na Zlataru, zatim rušenje magacina ovdašnje Direkcije za izdradnju,angažovanje radnika na Panorami putem agencije, ukljanjanje bespravnog objekta na ski stazi, samo su neke od radnji koje su urađene suprotno slovu zakona“, tvrdi Radisav Vasiljević.
On dodaje da je tu bilo još nelegalnog poslovanja oko izgradnje puteva i ulaganja u hotel Panoramu mimo važećih ugovora.

„Bez ikakve javne nabavke ulagalo se u hotel Panoramu, takođe nabavljen je i tabač za sneg. Prethodna vlast je kupila i polovan kamion za JKP 3 septembar, a renovirana je i lokalna pekara, sve to smatramao da je urađeno na nezakonit način“, zaključuje Vasiljević.

Ovde se neće stati sa podnošenjem krivičnih prijava, pod „lupom“ aktuelne vlasti nalazi se još oko 60 kako kažu spornih nabavki. Inače lokalni parlament broji 27 odbornika, od toga skupštinsku većinu od 14 odbornika čine GG „Novi ljudi za Novu Varoš“, DS, Dveri i NS dok su u opoziciji SNS, SPS i SDP sa ukupno 13 odbornika.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš radosav vasiljević krivične prijave


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.