Мишки гај без закрпа

zlatarinfo.rs (Dragoljub Gagricic) 19. новембар 2016. године Друштво Коментари

Два слоја асфалта - радови поред Попадића кућа Два слоја асфалта - радови поред Попадића кућа (Фото: Д. Гагричић)

Још километар и по нове асфалтне подлоге на пута за Акмачиће.

Радници ужичких „Путева“ почели су у понедељак чишћење ригола, банкина и одводних канала и асфалтирање коловоза на деоници пута за Акмачиће од потока Северовац у долини Злошници, преко Мишког Гаја до изласка у Ђенадића Поље.

- На деоници од километар и по уградиће се око 65о тона изравњавајућег слоја асфалта, а затим ће хабајући слој асфалта, дебљине четири центиметра, добити 9.000 квадрата пута и ригола у ширини од 5,70 метара – каже шеф екипе путара Славиша Радаковић.

Брже и сигурније - коловоз са риголом широк 5,70 метара Брже и сигурније - коловоз са риголом широк 5,70 метара

Ово је друга деоница пута Нова Варош – Акмачићи – Божетићи која се у овој години пресвлачи асфалтом, а средства су обезбедиле Дринско-Лимске ХЕ, чија екипа инжењера обавља надзор радова.

Ово је најважнији општински пут јер повезује две највеће месне заједнице са центром општине, а преко Јавора и Кадијаче веза је са долином Моравице и Драгачевом. Овуда се транспортују велике количине грађе, дрва, грађевинског материјала, стоке, млека, сира, сточне хране и других сировина и производа, а свакодневно превозе мештани, ђаци и посаде ХЕ „Увац“ на Растокама.

Припрема за асфалт - чишћење ригола и одводних канала Припрема за асфалт - чишћење ригола и одводних канала

Мештани су годинама огорчени стањем саобраћајнице јер је у закрпама, са удубљењима и оштећењима коловоза, те локвама у време кише или ледом на појединим местима у зимским месецима. Велике трошкове и штете трпе власници возила, а угрожена је безбедност учесника у саобраћају, па негодују превозници, привредници, возачи, путници, намерници, гости овог краја. Зато се инсистира на бржој реконструкцији дотрајалој друма, у првом реду да бране ХЕ „Увац“, а затим и према подјаворским селима.

Неопходни је и већа брига о одржавању ове саобраћајнице – пре свега радови да се очисте пропусти или регулише део потока бујичара – недалеко од првог скретања за Вилове, па код Шапоњића кућа и на мосту званом Северовац. Одрони настали истоваром смећа и земље поред пута испод Петловца прете да откину део коловоза или пресеку саобраћајницу.

Терет и зуб времена узели данак – деоница у Комаранима Терет и зуб времена узели данак – деоница у Комаранима

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.