Почиње Дневник западне Србије (видео)

glaszapadnesrbije.rs 11. новембар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Дневник западне Србије кренуће 15. новембра, а ову једночасовну информативну емисију покреће недавно основано Удружење медија и медијских радника Србије. Биће емитован из студија телевизије Лав у Ужицу, и моћи ће да се прати у етру на подручју западне Србије у двадесетак општина.

,,Све припреме су при крају, циљ нам је да отворимо медијски простор, и ово је прва емисија које ће се бавити озбиљним информисањем. Покриваћемо подручје два округа али и нешто шире, а бавићемо се свим темама које су битне за живот грађана, привреде, политике, али и свим другим областима јавног живота“ - каже Гвозден Николић који ће уређивати Дневник.

Вести ће бити усмерене пре свега житељима Златиборског (284.929) и Моравичког округа (212.149 становника) и то подручје од пола милиона грађана заслужује чисту, поштену и брзу вест о себи.

Ово је први пут да једно медијско удружење покреће информативну емисију. За сада је окупило 14 новинара из различитих општина са овог подручја. Глас западне Србије и ТВ Лав покриваће највећи део док ће многе продукције из Пријепоља, Пожеге, Лучана, Чачка и Љига, које су чланице учествовати у изради медијских садржаја.

,,Мислим да је ово пионирски подухват после распада медијске сцене у овом делу земље и растурања локалних јавних гласила. Апсолутно смо спремни и кадри да одрадимо посао по занату, професионално и без поданичке уредничке политике. Радује ме да се укључио велики број наших колега који су спремни да понесу терет извештавања из својих средина у општем интересу. Удружење није основано да би се бавило намештањем конкурса као што то неки већ чине, већ информисањем и заштитом права медија и медијских радника. Доказаћемо да то може часно да се ради“ - наводи Николић који је и председник Удружења.

План је да Дневник ЗС и људи који га раде стекну поверење грађана тиме што се неће устезати да све проблеме који их притискају изнесу на површину и јавно проговоре о томе.

,,Очекујемо да нам се прикључе и други новинари и сниматељи, спремни за још једну жртву у овом послу након свих бродолома кроз које је прошла ова бранша. Очекујемо и потурање клипова, али се не плашимо, истина и гледаоци ће бити увек наше најјаче оружје. Народ је жељан објективног информисања, и сигуран сам да ћемо успети“ нагласио је Николић.

УММР: Потребна шира подршка, али објективност на првом месту

У Удружењу медија се надају да ће локалне самоуправе помоћи подизање информисања на један знатно виши ниво. Свакако, веома је важно како ће поједине средине финансијски подржати покретање једног Дневника који ће први пут медијски објединити једно велико подручје, али то неће бити пресудно, поготову се тиме несме доводити у питање објективност . Удружење ће се са овим пројектом појавити у свим општинама на конкурсима за пројектно финансирање, и на тај начин помоћи новинарима у срединама из којих извештавају.Ту се отварају и друге могућности као што су донације, маркетинг и слично.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

glas zapadne srbije dnevnik zapadne srbije


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.