Мештани кивни на “Србијашуме” због оштећења пута

glaszapadnesrbije.rs 30. октобар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Оштећени пут (фото: Глас Западне Србије)

Мештани викенд насеља на Златару, пре 20 дана, контактирали су шефа Шумске управе Јавног предузећа “Србијашуме” у Новој Вароши, Александра Шалипура како би му саопштили да је пут на деоници Батровац - Бојовићи потпуно неупотребљив.

На овој деоници дужине 1,7 километара санације се нису изводиле две године. Камиони који превозе и до 60 тона обле грађе, по отпреми радника “Србијашума”, потпуно су уништили прилазни пут за око 45 кућа у том насељу на Златару, а затрпали око 50 метара канала који су мештани урадили из сопствених средстава.

Oни тврде да им је Шалипур одговорио да он нема ништа са тим путем и да мештани слободно могу привремено да ставе рампу, што су они и учинили, али су после неколико дана добили прекршајну пријаву. Одблокирали су пут за чију блокаду су добили сагласност од актуелног председника општине Радосава Васиљевића, који је истакао да само тим потезом мештани могу приморати “Србијашуме” да пут који су уништили и санирају.

Шалипур: Не пролазе само наши камиони туда

Са друге стране Шалипур за Глас западне Србије тврди да он никада није одобрио привремену блокаду као и да реконструкција пута није у надлежности овог предузећа.

"Већ 12 година наши камиони не превозе дрвену грађу већ материјал за насипање путева. Међутим, камиони бројних приватних фирми, које се баве том делатношћу пролазе туда. Тачно је да и наши камиони пролазе том саобраћајницом, али нису једини", рекао је Шалипур.

Међутим, мештани тврди да им је председник општине лично обећао да ће пут бити саниран бар у мери да буде проходан у току зимске сезоне.

Камиони током лета дижу велику прашину својом тежином и изазивају велику буку што нарушава мир и одмор угледним гостима из Србије и иностранства. Возачи камиона померају и сакривају своја возила што даље од пута у случају да обли трупци испадну. Такође, деца са пута беже у своја дворишта, јер када се камиони накрену постоји могућност да се претуре.

Пут се налази у туристичкој зони, на шест километара од Нове Вароши и два километра од хотела Панорама. То је уједно и главно шеталиште свих туриста на Златару, који овим путем долазе до Црвених вода, Водене пољане, манастира св. Козме и Дамјана.

У блокади пута су учествовали угледни доктори, људи из приватног сектора, правосуђа, спорта и тв лица, који до својих викендица не могу да приђу аутомобилима.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.