Нова Варош: Потврђени спорни мандати владајуће коалиције

Zlatarinfo.rs 27. октобар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Ексклузивна сазнања нашег портала да су два спорна мандата владајуће коалиције Групе грађана „Нови људи за Нову Варош” – ДС– Нова Србија верификована после месец дана неизвесности, јутрос су потврђена.

– У последње време тензија је била велика, али смо успели да решимо проблем због оставки чланова ОИК која је синоћ одржала седницу. Два члана повукла су оставке јер су схватили да су били злоупотребљени од стране председнице овог тела тако да смо обезбедили и ту већину. Седници је присуствовало 7 од 13 чланова који су Комисији за мандатно-имунитетска питања предложили верификацију два нова одборника у Скупштини Нове Вароши тако да дефинитивно имамо стабилну већину која није велика али сигурно чврста–, прецизирао је председник општине Раде Васиљевић за Глас западне Србије.

Информацију до које је први дошао наш портал синоћ је покушала да оспори Јелена Лековић, директорка Центра за социјални рад и председница Општинске комисије. Она је наиме, на нашој страници демантовала сазнање да су мандати верификовани, јер је седница заказана за 18 часова била неуспешна због недостатка кворума. Тај коментар Лековић је међутим повукла, јер се испоставило да је њена информација само делимично тачна. Владајућа већина у 18 часова заиста није имала кворум, али је у међувремену до 23 часа скупила потребан број чланова Општинске изборне комисије који су потврдили мандате Зорану Ђокићу са листе ГГ „Нови људи за Нову Варош” и Зорану Млађеновићу, одборнику Демократске странке.

Лековић је, подсетимо, прошле недеље предводила групу чланова овог тела који су поднели оставке на позиције.  То је довело у питање опстанак нове власти која није могла да потврди два мандата па су нововарошки напредњаци као разрешење ситуације најављивали увођење привремених мера. Седницу која је засад учврстила позиције нове власти, уместо Јелене Лековић, сазвао је секретар општинске изборне комисије.

– Већ данас ћемо позвати шефове одбоничких група и како процедура налаже у наредних седам дана заказати скупштину. Хитно нам је потребан ребаланс буџета, како би кренули да радимо оно што је најургентније у општини и изашли грађанима у сусрет“, најавио је разрешење нововарошке „Игре престола” Радосав Васиљевић у разговору за Глас западне Србије.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš skupstina mandati izborna komisija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.