Награде на Дан општине

22. октобар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Награде најбољим студентима и признања прегаоцима поводом општинског празника

Свечана академија у уторак, 1. новембра, у 17 сати, у Дому културе.

Дан општине Нова Варош – 1. новембар, биће обележен у уторак, свечаном академијом у Дому културе, у 17 сати.

Уз подсећање на славне претке и 1. новембар 1912. године, када су паланка и цео крај ослобођени од Турака, председник општине Радисав Васиљевић осврнуће се на актуелни друштвено-привредни тренутак и планове и могућности локалне управе .

Пре свечане академије, делегација Oпштине ће у 16 сати положити венац на споменик војводи Петру Бојовићу, на градском тргу који носи име најзначајније личности Старог Влаха, а затим ће се у Дому културе отворити изложба слика.

Браћа донела слободу – артиљерија Српске војске у Првом балканском рату Браћа донела слободу – артиљерија Српске војске у Првом балканском рату

– Програм светковине је скороман и достојанствен.На свечаности ће бити уручене награде најбољим студентима и новембарске признањима прегаоцима из више области делатности, који су минуле године допринели угледу нашег града и развоју каже Славиша Пурић, заменик председника општине. – У културно-умтничком програму наступиће певачка група и фолклорни ансамбл КУД Дома културе и тамбурашки оркестар.

Према најави из позивница, коктел ће се одржати у холу Дома културе. У суботу, кажу у управи, град посетиоцима дарује представу Народног позоришта из Ужица „Одумирање међеда“, по тексту Бранка Ћопића.

104 године ослобођења од Турака – Нова Варош 1912. године 104 године ослобођења од Турака – Нова Варош 1912. године

ДАН ОПШТИНЕ ОД 1998.

У част и славу 1. новембра, дана када је 1912. године, уласком 4. ужичког пука III позива Јаворске бригаде Српске војске, Нова Варош ослобођена од петовековне турске власти, овај датум установљен је за Дан општине. Одлуку су донели одборници СО Нова Варош, 13. јула 1998. године, прихватајући предлог Комисије за утврђивање назива улица и тргова, грба и општинског празника да је то најзначајнији историјски датум општине. Учињено је то 10 година након покретања иницијативе и нови празник обележен је први пут идуће јесени.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

nova varoš dan opštine


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.