Сонетни венац Старом Влаху (фото)

zlatarinfo.rs (Dragoljub Gagricic) 22. октобар 2016. године Култура Коментари

Врело стихова на позорници Дома културе Врело стихова на позорници Дома културе (Фото Д. Гагричић)

Представљена трећа књига песама „Дани“ Радојице Перишића.

- Господ ми подарио, а ја записао – рекао је Радојица Перишић на промоцији сонетног дневника „Дани“ у сали Дома културе и најавио: - Даће Бог да се и у будуће дружимо у веселим поводима!

Песник о песнику – Гордана Боранијашевић Песник о песнику – Гордана Боранијашевић

О стваралаштву песника говорио је песник – професор српског језика Гордана Боранијашевић, подсећајући на награде и осврћући се на трећу књигу, објављену у издању нишке „Галаксије“. Стихове су казивали основци, средњошколци, аутор и ћерка му Анка.

У граду са оскудним издаваштвом публика се пожелела сусрета са песницима У граду са оскудним издаваштвом публика се пожелела сусрета са песницима

Сонетни венац у коме се преплићу патње и радости живота горштака у пре коју деценију угашеним сеоским задругама,  песник је посветио ширем завичају - Старом Влаху. За песника је, како у осврту каже Мирослав Тодоровић, „онај живот и минуло – врело са којег кристално чисте слике призива у песму, где настављају живот“.

Учесници програма „Отвори се корица нове књиге“ Учесници програма „Отвори се корица нове књиге“

А да се публика пожелела оваквих програма у граду у коме је оскудно издаваштво – показала је посета.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radojica perišić gordana boranijašević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.