Nova Varoš: Da li je na pomolu kriza vlasti?

ppmedia.rs 19. октобар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Tek je prošlo mesec dana otkako je formirana nova vlast u Novoj Varoši, i to prelaskom odbornice Gordane Khouitar (SNS) u opozicionu Grupu građana Novi ljudi, vlast je naišla na prvi veći problem, naizgled nepremostiv.

Naime, kako saznajemo iz nezvaničnih izvora bliskih vlasti, danas su na adresu SO Nova Varoš stigle neopozive ostavke 2/3 ukupnog broja članova Opštinske izborne komisije, kao i njihovih zamenika. Kao glavni razlog za ovaj čin članovi i zamenici članova OIK navode da su se odlučili jer nisu želeli da učestvuju u kupoprodaji odbornika i prekrajanju, kako kažu, izborne volje građana koja je jasno pokazala ko je pobednik izbora i ko treba u budućnosti da vodi Novu Varoš.

Novinari našeg portala pokušali su da dobiju večeras potvrdu ove informacije od strane predsednice Opštinske izborne komisije Jelene Leković, međutim ona se nije javljala na naše pozive.Takođe članovi OIK su, kako navode, razočarani prvim bezidejnim potezima koje je povlačila nova vlast, i time pokazala da nema plan za razvoj i dalji napredak Opštine Nova Varoš, već da se rukovodi, kako ističu, svojim ličnim interesima. Kao kuriozitet se javlja i činjenica da su neopozive ostavke podneli i članovi izborne komisije koje je imenovala stranka koja je trenutno u vlasti (Nova Srbija). I pored velikih pritisaka koje su danas trpeli da povuku ostavke, članovi izborne komisije su se odlučili na ovaj čin i svoje ostavke su, kako saznajemo, uredno overili u sudu. Oni navode (imena poznata redakciji, nisu želeli da javno budu pomenuti), da ne žele učestvovati u trgovini odborničkim mandatima i propadanju Nove Varoši zarad interesa pojedinaca.

Kako trenutno stanje stoji s obzirom da su na prošloj sednici Skupštine Opštine Nova Varoš ostavke na svoje mandate silom zakona podneli novi predsednik Rade Vasiljević i zamenik predsednika Slaviša Purić, vladajuća većina trenutno u Skupštini ima 12 verifikovanih mandata odbornika (GG Novi ljudi, Dveri, DS, NS), naspram opozicionih 13 odborničkih mandata (SNS, SPS, PUPS,SDP, PS). Potrebno je da se na prvoj narednoj sednici lokalnog parlamenta, donese odluka o formiranju nove Opštinske izborne komisije, koja će izvršiti verifikaciju nova 2 mandata odbornika vladajuće većine. Pitanje svih pitanja je da li će vladajuća garnitura uspeti da obezbedi kvorum za rad naredne Skupštine? Ukoliko u tome ne uspe, sledeći scenario je Privremena uprava i prevremeni lokalni izbori. Potsećanja radi, prethodna vlast uspela je da opstane dva meseca, ubrzo ćemo saznati da li isti ili sličan scenario očekuje i sadašnju vlast ili će uspeti da se izvuče iz ove, mora se priznati, naizgled teške situacije. Tokom sutrašnjeg dana pokušaćemo da čuje stavove kako vlasti tako i opozicije.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

jelena leković skupstina rade vasiljevic privremeni organ opštinska izborna komisija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.