Двери: Промена имена школе - вређање здравог разума

dveri.rs (Борко Пушкић) 18. октобар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Саопштење покрета Двери поводом промене имена ОШ „Растко Немањић – Сава“ у новопазарском насељу Дојевиће у ОШ Халифи бин Зајиден ал Нахјану.

Прошлогодишњи предлог премијера Александра Вучића да се ОШ „Растко Немањић – Сава“ у новопазарском насељу Дојевиће назове по председнику УAЕ, шеику Халифи бин Зајиден ал Нахјану, протеклих дана доживела је свој епилог званичном променом назива школе.

За Српски покрет Двери, овакав поступак представља својеврсно вређање здравог разума свих грађана Србије, затирање хришћанских корена, негирање постојања српског народа и државе на простору Новог Пазара – Старог Раса, древне Рашке области, где је и створена прва српска држава.

Овим чином Влада Републике Србије се одрекла оца српске нације, најзначајнијег и најпознатијег Србина – Светог Саве, а своју част и национални понос је продала за седам милиона евра!

Иначе, школа се и у време комунизма звала по Светом Сави али сада је дошло такво време да нам долазе наши арапски „пријатељи и партнери“ који дају новац, али уз услове да се по њиховим владарима, председницима и оснивачима калифата називају школе, болнице, вртићи, паркови, док се наш премијер тиме хвали.

Двери питају, како је Министарство просвете могло да изда сагласност, када поменуто министарство носи назив по Светом Сави, првом српском Просветитељу?

Премијер се у неколико наврата похвалио да је његова лична одлука била да се поменути објекти граде баш у Новом Пазару. Промена имена школе је класична политизација и намиривање дугова из периода предизборне кампање са Вучићевим коалиционим партнерима у Рашкој области, да би се задовољили Бошњаци који „нису баш срећни“ да им се школа зове – Растко Немањић Сава.

Двери сматрају да ОШ „Растко Немањић Сава“ није смела да мења име, јер је то име оца нације српског народа, државника, првог просветитеља, и највећег светитеља у српском роду који је, да буде још већи апсурд, и рођен у непосредној близини поменуте школе.

Променом назива ОШ „Растко Немањић Сава“ у име некаквог калифа који поред изграђених објеката ко зна шта још финансира по Блиском истоку, шаље се једна неоптимистична порука преосталом народу српске националности у Рашкој области, јер смо сведоци да се из дана у дан мултикултуралност овог дела Србије поништава, самовољним и штетним одлукама премијера као и појединих министара.

Двери питају премијера Вучића који је то конкретан допринос поменуте личности да назив школе добије по њој име, нарочито ако имамо у виду где та личност живи и да никакве везе нема са Србијом?

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dveri


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.