Нова Варош: Веће вратило Дирекцију за изградњу

glaszapadnesrbije.rs 07. октобар 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић (фото: glaszapadnesrbije.rs)

На данашњој 3. седници Општинског већа донета је одлука да се обустави започет поступак ликвидације ЈП „Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу“.

У образложењу се каже, да је ликвидацијом овог предузећа општина Нова Варош као њен оснивач дошла у проблем због немогућности одржавања локалних и некатегорисаних путева, као и других послова који су били надлежност овог јавног предузећа.

Овом одлуком ће се аутоматски на посао вратити запослени који су због поступка ликвидације покренули спор пред надлежним судом. Такође, сходно законским одредбама ликвидациони управник биће разрешен и именован нови законски заступник, односно вд директора.

Председник општине Нова Варош Радосав Васиљевић је истакао да се ова тачка нашла на дневном реду данас, због тога што је према његовим речима поступак ликвидације урађен незаконито.

Са друге стране, тврди Васиљевић, то је известан преседан, јер нема општине у Србији у којој не постоји Дирекција за изградњу.

"Дирекција је све што је значајно у нашој општини изградила. Наша Дирекција је укинута 15. маја ове године, а од тада до сада могло је много путева да се поправи и много улица да се асфалтира", рекао је председник општине.

Васиљевић истиче да је овом одлуком сачувано девет радних места, а након потврђивања одлуке о прекиду ликвидације у Скупштини општине, основаће се ново предузеће под називом "Одељење за економски развој", које ће вршити све послове као и Дирекција и биће у саставу општине.

Иначе, пред већницима су се данас осим ове, нашле још 34 тачаке Дневног реда.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

direkcija za izgradnju opštinsko veće radosav rade vasiljević


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.