Tраже продужење ауто - пута преко Златиборског округа

glaszapadnesrbije.rs 28. септембар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

На заједничком састанку Савета Моравичког и Златиборског управног округа (који ће се одржати у петак 30.септембра у 11 сати у Пожеги), на дневном реду наћи ће се и изградња Аутопута на коридору 11, од Чачка према Црној Гори.

Наиме, начелник Златиборског округа Димитрије Пауновић и градоначелник Ужица Тихомир Петковић иницирали су разговор са начелником Моравичког округа Слободаном Јоловићем везано за продужење изградње ауто - пута на коридору 11 према Црној Гори преко Ужица, Златибора и Нове Вароши до Бољара.

Јоловић тврди да постоји потпуна сагласност оба округа да деоницу ауто - пута на коридору 11 од Прељине до Пожеге треба започети одмах и завршити у што краћем року, али и на време дефинисати трасу и радити на припремама за реализацију деонице Пожега - Бољари.

"За овај пројекат заинтересоване су општине Ариље, Ивањица и Сјеница, док већина локалних самоуправа Златиборског округа сматра да траса треба да се планира поред већих насељених места, као што су Ужице, Чајетина,Златибор, Нова Варош, Прибој и Пријепоље, јер би у том случају био већи проток возила и самим тим имала би економску оправданост без обзира на тренутно веће инвестиционе трошкове", истакао је он.

Оба округа су заинтересовани и за активирање аеродрома за цивилни саобраћај, Моравички „Морава“ у Лађевцима а Златиборски "Поникве" недалеко од Ужица.

"Покушаћемо да се на ову тему договримо како би смо о томе имали јединствен став свих четрнаест градова и општина са територије Моравичког и Златиборског управног округа са којим би смо упознали потпредседницу Владе и ресорног министра проф. др Зорану Михаиловић, а она то пренела премијеру и Влади Републике Србије", нагласио је Јоловић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović auto-put


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.