Медији осветлили дом деветочлане породице са Пештера

glaszapadnesrbije.rs 19. септембар 2016. године Друштво Коментари

Porodica Jelic sa Pestera Јелићи са Пештера (фото: З. Шапоњић)

Након неколико текстова које је написао наш колега М. Нићифоровић за Новости, а које је преузео и објавио Глас западне Србије, везано за невоље многочлане породице Јелић са Пештера, који живе у мраку, без струје, коначно ће и у њиховом дому засијати сијалица а петролејке заувек отићи у прошлост.

О њиховим недаћама и животу у мраку упознати су и челници ЕПС – а који су, изразили спремност да им помогну. Разлог за дугогодишњу изолацију кажу Јелићи је наводна граница између Србије и Црне Горе која пролази кроз њихово имање. „Ако смо и на самој граници, нека нам светло доведу до те замишљене и још не обележене линије, а ми ћемо, ако Црна Гора буде правила проблем, а надамо се да неће, лако тих 30 или 50 метара премостити каблом“, каже Светлана Јелић мајка шесторо малишана.

У општини Сјеница кажу да ће на себе преузети обавезу да ископају рупе за свих 26 електричних стубова, „пробију трасу“, и њиховом механизацијомпомогну све друге радове.“Не мора све то да кошта 18 хиљада евра, колико је предвиђено елаборатом сјеничке електродистрибуције, све се може завршити са многого мање пара“, тврди Микаило Каличанин заменик председника општине и додаје да ће је уколико струја стигне до те фамозне границе, лично он са екипом из Сјенице пребацити у дом Јелића.

Иначе деветочлана породица Јелић не тражи милостињу, они су домаћини са пуно стоке, али да би им „електрика“ била уведена проблем је увек био административне природе. Глава куће , старина Томислав Јелић каже да су они држављани Србије, и да све обавезе измирују на време баш овој држави, да им је имање уведено у катастарске књиге општине Сјеница и да му није јасно откуд тај проблем са границом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.