Ко плаћа накнаду штете за угинула говеда у Штиткову?

glaszapadnesrbije.rs 31. август 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Фото: Глас западне Србије

Разматрајући захтев Шекељић Милојка из Штиткова за накнаду штете настале угинућем три краве, Општинско веће донело је Закључак да због непостојања законског основа за издвајање средстава из буџета Општине која би се користила за накнаду штете настале угинућем ситне и крупне стоке, неће моћи да додели тражена средства.

Њему се сугерише у одговору Општинског већа да се за помоћ обрати Општинском центру за социјалн рад, због претпрљене штете, уколико за то постоји законска могућност.

Такође му се препоручује, да стоку осигура код надлежног осигуравајућег друштва како би убудуће могао остварити право на накнаду штете насталу угинућем ситне и крупне стоке.

Иначе, током јула месеца у овом селу је у више домаћинстава угинуло неколико десетина говеда услед заразе бактеријом клостридијом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

štitkovo krave klostridija


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.