Branko Bjelić je novi predsednik opštine Nova Varoš

zlatarinfo.rs/ppmedia.rs 20. јул 2016. године Политика Избори 2016 Коментари

Zlatarinfo logo Branko Bjelić - novi predsednik opštine Nova Varoš (foto: facebook)

Funkciju predsednika opštine Nova Varoš u narednom mandatu obavljaće Bjelić Branko, doktor veterinarskih nauka koga je na tu funkciju predložila Srpska napredna stranka.

Za njegov izbor glasalo je 14 odbornika 8 je bilo protiv, 2 listića nisu upotrebljena. Bjelić je u prethodne četiri godine obavljao funkciju direktora Rezervata prirode Uvac.

Potpredsednik opštine u naredne četiri godine biće Ivan Mladenović (SNS), Opštinsko veće činice 11 članova i to : Avdić Fiko (privatni preduzetnik), Baković Željko (privatni preduzetnik), Grbić Mihajlo (dr. veterinarske medicine), Đajić Ratomir (penzioner), Knežević Snežana (ekonomista), Ljujić Srđan (diplomirani ekonomista), Popadić Tijana (profesor razredne nastave), Popović Vuk (privatni preduzetnik), Hadžibrahimović Senad (komercijalista) i Čkonjović Čedomir (privatni preduzetnik).

Branko Bijelić se u svom prvom obraćanju odbornicima zahvalio na izboru i istakao da će marljivim i vrednim radom opravdati ukazano poverenje. 

"Povećanje zaposlenosti građana ove opštine biće primarni cilj u naredne četiri godine. Opština će nastaviti sa privlačenjem stranih investitora i izdavanjem u zakup prostorija Inove na Kokinom Brodu, pokušaćemo da privučemo i investitore koji će izgraditi hladnjaču što će biti garant za otkup poljoprivrednih proizvoda", istakao je novoizabrani predsednik opštine.

"Druga faza projekta za izgradnju biznis centara Branoševac danas je završena, treba da potpišemo ugovor vredan 430 hiljada evra i da se za nekih mesec dana krene sa izgradnjom", kazao je Bijelić u svom obraćanju odbornicima. 

"Nastavićemo i sa ulaganjem u razvoj turizma i poboljšavanjem same turističke ponude i za povećanjem smeštajnih kapaciteta. Jedan od prioriteta biće i ponovno pokretanje RH Centra „Zlatar“ u koji će biti uloženo oko 5 miliona evra", dodao je Branko.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

branko bjelić predsednik opstine skupstina


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.