Bjelić: Prioriteti nova radna mesta i investicije (video)

Tanjug/ppmedia.rs 21. јул 2016. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo

Novoizabrani predsednik opštine Nova Varoš Branko Bjelić najavio je na konstitutivnoj sednici da će prioriteti u budućem radu biti očuvanje i otvaranje novih radnih mesta, investicije, turizam, poljoprivreda, socijalna zaštita, kao i podsticaji koji će uticati na povećanje nataliteta u ovoj opštini.

Prema njegovim rečima, značajan problem pričinjava nedostatak stručnog kadra, što odvraća veliki broj investitora koji su zainteresovani da ulažu u novovarošku opštinu, ali zbog nedostatka obučene radne snage odustaju i traže nove lokacije.

Komentarišući sumnje opozicije da je predloženo nemoguće ostvariti, Bijelić kaže da je sve realno i ostvarivo.

"Svi projekti su već u završnim fazama, jedino će više vremena trebati za reverzibilnu hidroelektranu Bistrica, ali će mo i to uspeti da ubrzamo uz pomoć nadležnih ministarstava i dobrih kontakata u vladi“, istakao je predsednik novovaroške opštine.

Bijelić očekuje da će uz pomoć Ministarstva poljoprivrede postojeće reciklažno dvorište koje je malog kapaciteta biti prošireno u reciklažni centar.

"Regionalna deponija Banjica nije dobila saglasnost da bude deponija, ali može biti transfer stanica gde će se deo otpada koji može da se da se reciklira odvajati dok će se drugi deo transportovati u regionalnu deponiju Duboko", rekao je Bjelić.

Na konstitutivnoj sednici opštine Nova Varoš, Bijelić (SNS) koji je do sada bio na mestu direktora Specijalnog rezervata prirode Uvac, izabran je juče većinom glasova na mesto predsednika ove zlatarske opštine.

Vlast u Novoj Varoši čini koalicija okupljena oko SNS (12), SDP (1) i SPS (1). Dok su se u opoziciji našli GG Novi ljudi za Novu Varoš (7), DS (5) i NS (1).

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

branko bjelić ekspoze


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.