Асфалтом до Врлана у Босању (фото)

zlatarinfo.rs (D. Gagricic) 23. јун 2016. године Друштво Коментари

Асфалтирање пута до Врлана у Босању Асфалтирање деоницe пута Коса – Врлан у Амзићима (Фото: Д. Гагричић)

И поред неслоге комшија – изграђен километар савременог коловоза у Амзићима. Друга велика комунална акција за две године.

Средином недеље „Путеви Златар“ асфалтирали су деоницу пута у Амзићима, од Косе до Мокре у засеоку Врлан, дугу један километар. На изузетно тешком терену, са два највећа успона у овом делу села, савремени коловоз дебљине је шест сантиметара. 

Пут отели из вучијих зуба Пут отели из вучијих зуба

- Радови коштају 36.000 евра, а поред Општрине мештани су обезбедили петину пара тако што је двадесетак од 27 кућа у засеоку Врлан издвојило по 200 евра, док је „Теленор“ обећао помоћ од 1.000 евра. Имали смо договор да асфалтирамо још пола километра, до Лечића равни, али ћемо акцију прикупљања пара наставити за радове идуће године - каже члан Савета МЗ Амзићи Власто Шапоњић.

Акцијаши - Мире и Владе Вучићевић, Слободан Лечић и Власто Шапоњић Акцијаши - Мире и Владе Вучићевић, Слободан Лечић и Власто Шапоњић

Мештани истичу да су били суочени са низом проблема и неслогом комшија, па су ову деоницу пута готово отели „из вучјих зуба“. Сад им предстоји проширење канала, уређење банкина и шахти на пропустима.

Ово је друга велика комунална акција у засеоку Врлан у последње две године – после довођења воде са Лечића врела.

Брђе до кућа, лакше до дрва у Босању Брђе до кућа, лакше до дрва у Босању

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

asfalt bosanje vrlan


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.