Вода као лутрија (видео)

zlatarinfo.rs (D. Gagricic) 29. мај 2016. године Друштво Коментари

Буше и преко 200 метара - бунарџије из Ариља (фото: Д. Гагричић) Буше и преко 200 метара - бунарџије из Ариља (фото: Д. Гагричић)

Потрага за подземним жицама и токовима.

Потрага за водом и бушотинепоследњих недеља  дали су половичне резултате  у нововарошкој општини. Док су сврдла у Дебељи стигла до 100 и 220 метара и потврдила да је ово безводан крај, у Дрмановићима и код хотела „Златарски бисери“ у току су радови да подземни токови, уз помоћ пумпи, стигну до резервоара .

Показало се да откривање токова воде на најстарији начин - помоћу рашљи (жица) и појединих стручњака са оскудном опремом – нису поуздан траг. Неопходне су и геолошке карте и опрема за утврђивање  на којој су дубини  жице воде.

Нашли воду, ускоро стиже пумпа - бушотина у селу Дрмановићи Нашли воду, ускоро стиже пумпа - бушотина у селу Дрмановићи

Жедна сеоска домаћинства у божетичком крају годинама  у невољи дреше кесу доводећи пиштала, жабокречине...Уз бројне спорове и сукобе неки и су и по три- четири пута покушавали да угасе жеђ, а тракторске цистерне су им једини сигуран извор. Друго је питање каква је здравствена исправност  воде који имају, бар у пролетњим месецим? Довођење врела Трудовачк реке две и по деценије је обећање и сан, а ђаци сточара,  уз буквар и читанке, носе ужину и флашицу воде?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.