DŽIPOVIMA PO ŠUMAMA I GORAMA Jugonostalgičari pod šatorima čekaju Dan mladosti

blic.rs (Ž. Dulanović) 13. мај 2016. године Друштво Коментари

Pozdrav zastavi bivše Jugoslavije sa prošlogodisnje proslave Dana mladosti na Velikom brdu Pozdrav zastavi bivše Jugoslavije sa prošlogodisnje proslave Dana mladosti na Velikom brdu (foto: Ž. Dulanović)

Na Velikom Brdu iznad Nove Varoši jugonostalgičari će 25. maja Dan mladosti dočekati po šatorima.

Druženje organizuju ljubitelji vojnih vozila iz Drugog svetskog rata i vozila korišćenih u jedinicama bivše JNA, a dolazak su najavili iz cele Srbije.

Kao i lane, kada je proslava prvi put organizovana, i ove godine voziće se „džipijada“ po šumama i gorama, a krajnje odredište terenskih vozila biće na nepristupačnom kamenitom visu Kitonja iznad sela Bistrica.

Domaćin smotre, autoprevoznik Dževad Džanović (55), kaže da će proslava Dana mladosti imati niz novina, a da će se jugonostalgičari na Velikom Brdu okupiti već 18. maja.

- Kampovaćemo sedam dana, a poziv na druženje uz logorsku vatru važi za sve, potrebno je samo poneti ćebad i šator. Za Dan mladosti planiramo bogat kulturno-umetnički program, a krčkaće se i pasulj po receptu bivše JNA - kaže Dževad Džanović, osnivač i predsednik Old-tajmer kluba istorijskih vozila i stvari i nostalgičara bivše SFRJ i JNA.

Proslavi Dana mladosti, jedinoj u zapadnoj Srbiji, prošle godine je prisustvovalo par stotina meštana Nove Varoši i susednih opština. Simbolično je izabran datum kada se u bivšoj Jugoslaviji slavio Dan mladosti, a u Beogradu organizovao rođendanski slet doživotnom predsedniku maršalu Titu.

- Dan mladosti bio je najradosniji praznik u bivšoj Jugi, okupljao je staro i mlado, cela zemlja je bila na nogama i red je da se setimo vremena kada nam je svima bilo bolje. Druženja uz logorsku vatru i pesmu bila su tada česta, pa nam je želja da ovom manifestacijom sačuvamo uspomenu na bezbrižne dane kada se nismo delili po debljini novčanika i nacionalnim bojama - kaže Džanović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dževad džanović sfrj jna


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.