Asocijacija za razvoj sporta Zlatiborskog okruga

b92.net 27. март 2016. године Спорт Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Sportski savezi Zlatiborskog okruga postigli su dogovor o osnivanju Asocijacije sa ciljem unapređenja sporta, promociju rekreativne fizičke aktivnost.

Zlatiborski okrug čini 10 Sportskih saveza iz opština Požega, Kosjerić, Arilje, Bajina Bašta, Čajetina, Nova Varoš, Prijepolje, Priboj, Sjenica i grad Užice.

Inicijativa koja je potekla od sportskih Saveza Nove Varoši, Bajine Bašte i Prijepolja posle niza konstruktivnih dijaloga i dobronamernih diskusija dobila je zeleno svetlo.

Generalni sekretar Sportskog saveza Nove Varoši, Dušanka Ćirković, imala je jedinstven stav po pitanju saradnje svih Sportskih saveza i podizanja nivoa sporta u regionu. 

"Svaka nova ideja od neprocenjive je vrednosti kada je u pitanju razvoj sporta i fizičke kulture. Širenje i unapređenje međusobne saradnje i zajednički nastup može samo pozitivno uticati na organizaciju brojnih takmičenja, rezultata učesnika sportskih događaja i edukaciju kadrova kroz seminare, predavanja, radionice...“, rekla je Ćirković. 

Jedan od učesnika skupa, generalni sekretar Sportskog saveza Čajetine Branko Škodrić, u poptpunosti je podržao ideju o osnivanju asocijacije. 

"Podržavam svaku dobru nameru, a ovaj sastanak je protekao u takvom tonu. Mislim da smo u drugom planu kada su u pitanju sportski resursi i pored brojnih klubova koji se uspešno takmiče u svom rangu. Osnivanjem ove asocijacije rešićemo i papirološke probleme sa kojima se suočavamo i napraviti značajan napredak u administrativnom pogledu“, istakao je Škodrić. 

Prema rečima generalnog sekretara Sportskog saveza Užica Dragiše Kuzmanovića opravdano je osnivanje i postojanje ovakve organizacije koja bi za cilj imala formiranje baze podataka sportista sa ovih područja. 

Predstavnici opštine Sjenica se slažu sa ovakvim vidom saradnje i smatraju da treba učiniti sve da se unapredi sport na svim teritorijama i u svim oblastima, kao i predstavnici Arilja i Priboja koji smatraju da svako udruživanje donosi prednost. 

Na predlog predstavnika Prijepolja i Bajine Bašte imenovana je petočlana komisija koja ima zadatak da do sledećeg sastanka definiše nacrt statuta asocijacije. 

Uz saglasnost svih prisutnih za predsednika komisije izabrana je Dušanka Ćirković, a članovi su Savo Pušica (Prijepolje), Uroš Đokić (Bajina Bašta), Branko Škodrić (Čajetina) i Dragiša Kuzmanović (Užice).

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.