Tradicionalno druženje Novovarošana u Beogradu: Uz pesmu i igru do zore (video)

Rade Prelić 12. март 2016. године Друштво Коментари

Nikola Selaković - Druženje Novovarošana u Beogradu (foto: Rade Prelić)

Zavičajnom druženju prisustvovao ministar pravde Nikola Selaković, načelnik zlatiborskog okruga Dimitrije Paunović, i drugi ugledni gosti.

I ove godine tradicionalno zavičajno druženje organizovano je u velikoj sali poznatog beogradskog hotela “Taš”.

Na početku svečanosti oko 250 zvanica i gostiju pozdravio je Zoran Gujanicić, predsednik Udruženja Novovarošana u Beogradu i poželeo svima lep provod i druženje. Potom je pozdravio  predstavnike zavičajnih Udruženja Zlatiborskog okruga, prisutno rukovodstvo Humanitarne organizacije “Stara Raška”, kao i mnogobrojne sponzore, firme ali i pojedince koji su pomogli da se ovo vece uspešno održi.

(foto: Rade Prelić) (foto: Rade Prelić)

Posebnu dobrodošlicu poželeo je Nikoli Selakoviću, ministru u Vladi Republike Srbije, i Dimitriju Paunoviću, načelniku Zlatiborskog okruga.

Prisutnima se u ime opštine Nova Varoš i u svoje lično ime obratio Dimitrije Paunović, istakavši da Nova Varoš ulaže dosta napora na oživljavanju privrede i razvoju turizma, i da očekuje pomoć od svih onih koji mogu u tome da pomognu.

- Svi vi koji ste u mogućnosti dođite u svoj kraj da zajednički pokrenemo nove projekte, da zaposlimo nove ljude, rekao je Paunović.

(foto: Rade Prelić) (foto: Rade Prelić)

On je naveo veliku priliku zapošljavanja u “Inovi” i apelovao da se ljudi vrate u svoj zavičaj jer za to se svakim danom stiču sve bolji uslovi.

Prisutni su potom gromkim aplauzom pozdravili obraćanje ministra Selakovića. Istakavši veliko zadovoljstvo što je sa svojim zemljacima, ministar je rekao da je Nova Varoš mala opština velikih ljudi, pritom posebno pozdravio prisutne, generala Spasoja Smiljanića, fudbalskog trenera i selektora Ljubinka Drulovića, estradnog umetnika Milana Topalovića Topalka, i druge poznate novovarošane.

(foto: Rade Prelić) (foto: Rade Prelić)

- U Novoj Varoši, u poslednje četiri godine dosta se uradilo na oživljavanju privrede i pronalaženju novih radnih mesta. Povećan je broj noćenja, na Zlataru otvoren novi hotel “Zlatarski biseri”, a novouredjena Ski staza postala hit staza u Srbiji, rekao je Selaković i naveo da lično zna mlade ljude koji su završili škole u Beogradu i koji se vraćaju u svoj rodni kraj jer u njemu vide svoju buducnost.

(foto: Rade Prelić) (foto: Rade Prelić)

- Naša Nova Varoš, naš zavičaj nas okuplja i spaja, i da se zato svake godine ovako okupimo. Nek to uvek bude prilika da se pohvalimo šta smo uradili i da vidimo sta još treba uraditi za svoj kraj. Jer u ovoj priči smo jedna partija, jedna stranka, naglasio je Selaković.

Potom je druženje zemljaka uz bogatu trpezu, muziku, igru i veselje, nastavljeno do duboko u noć.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović nikola selaković ljubinko drulovic milan topalovic topalko spasoje smiljanic


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.