Писма читалаца: Писмо поноса - др Радојица Перишић

др Радојица Перишић 10. март 2016. године Политика Писма читалаца Избори 2016 Коментари

Zlatarinfo logo

Поштована читалачка публико, надам се да ћете ми опростити што ћу у овој малој исповести бити нескроман али верујем да ћете имати разумевања за то када саслушате чиме се хвалим. 

Желим да истакнем наш колектив који је, не само по природи посла који обављамо, показао несебичност, предузимљивост и пожртвовање. Масовно смо похрлили ка дворцу владара у техничком мандату да своје потписе метнeмо на листу изабраних и тако искажемо подршку, преко ње и љубав. Додуше, листу нисмо ни видели. Али пошто им ликове и дела памтимо из протеклих дана увид није нужан. Они воле да владају, ми волимо њих више него себе, тиме је круг љубави затворен. Можда ће нам неко замерити да нисмо баш спонтано отишли на казано нам место јер нас је на то наговарала утицајна сестра, али то никако не умањује наш труд. Она је нагласила да ће директор бити поносан на нас а на нама је само да поведемо све пунолетне чланове домаћинства са заоштреним плајвазима и важећим личним картама. Ако немамо превоз добићемо и санитет, па ко седећи, ко лежећи, можемо брзо да извршимо дати нам задатак. И извршили смо.

Наш чин је раван подухвату нарочито због тога што смо кроз исказану подршку вођама истовремено опростили све што су нам у протеклим годинама чинили, што су нас кињили, прогањали, малтретирали, премештали сваки пети дан из једне службе у другу и непрекидно нам претили вишком радне снаге. Опростили смо и уништавање парка јер смо схвaтили да смо без дрвећа знатно транспарентнији. Овлашћено лице може да нас непрекидно надгледа са терасе свог стана и види да предано радимо. Опростили смо и што су нам узели део зарађеног леба, умањујући плате. Морамо признати да смо у просеку значајно отежали, постали смо тешки и себи. Учињеним делом смо се очеличили и припремили за будуће, још веће надолазеће патње. Овим смо учинили и богоугодан чин, праштајући дужницима својим. Хвала им што су нас научили како да се бескрајно понижавамо! Захваљујући њиховој незајажљивости и нашем пристанку на понижења на образу нам се ништа не види, чак ни срам. 

Верујем да ћете и ви, драги суграђани, бити поносни на нас. Заслужили смо! Зар не?!

Ваш др Пера, из мале вароши!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

radojica perišić izbori 2016


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.