Spaja nas Raška oblast

Rade Prelić 28. фебруар 2016. године Друштво Хуманитарне акције Коментари

Humanitarna organizacija Stara Raška (16 godina postojanja) Članovi i gosti Skupštine (foto: Rade Prelić)

Rezanjem Slavskog kolača Humanitarna organizacija “Stara Raška” obeležila svoju slavu Svetog Simeona Mirotočivog, a redovnom godišnjom Skupštinom obeležila 16 godina svog postojanja.

Svojim šesnaestogodišnjim postojanjem i uspešnim radom ova humanitarna organizacija potvrdila je da je Raška oblast prostor u srpskoj duši, da je taj prostor naša dedovina, da nas kao kolevka srpske državnosti i duhovnosti spaja i mobiliše na realizaciji projekata u cilju očuvanja ovog prostora, kaže se na početku filma koji je prikazan u svečanoj Sali opštine Novi Beograd pred oko dve stotine članova i gostiju.

Milić Petrović prima nagradu Milić Petrović prima nagradu

Dragan Ljeljen prima nagradu Dragan Ljeljen prima nagradu

Priznanje opštini Nova Varoš Priznanje opštini Nova Varoš

“Stara Raška” ne može umesto države rečiti probleme Raške oblasti, ali ih moze ublažiti, i ona to čini, humanitarno, socijalno, duhovno. Humanitarna organizacija povećava veru, vraća nadu i pruža šansu za opstanak. Projekti se odnose na pomoć deci, selu, socijalno ugroženim, zdravstvu, kulturi, prosveti, omladini i svemu što doprinosi da ljudi ostanu i opstanu na ovom prostoru, prikazano je u filmu koji je izazvao emocije.

Na Skupštini je podnet Izveštaj o radu i finansijskom poslovanju za 2015. godinu. Usvojen je novi Statut organizacije, i dodeljene tradicionalne Zahvalnice najboljim donatorima u prošloj godini.

Lomljenje slavskog kolača Lomljenje slavskog kolača

Nagrada “Gordan Ranitović” dodeljena je Miliću Petroviću, istoričaru iz Beograda i Draganu Ljeljenu, novinaru iz Priboja. Studentsku nagradu ove godine dobila je Snežana Selaković, student prava iz Priboja, sa prosecnom ocenom deset.

Tomo Sekulić predsednik U.O. podnosi izveštaj Tomo Sekulić predsednik U.O. podnosi izveštaj

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

stara raska humanitarna organizacija „stara raška“


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.