Отворена кланица у Петловцу (видео)

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 03. фебруар 2016. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Адаптирана и отворена једина кланица у општини (Фото:Д. Гагричћ)

Предузеће „Браћа Василић“ купило и адаптирало некадашњи објекат варошке Задруге. Биће запослено седам радника, а девни капацитет клања 10 грла крупне и 30 грла ситне стоке.

Приватно предузеће „Браћа Василић“ из Нове Вароши у среду је отворило кланицу у приградском насељу Петловац. Купљен је и адаптиран некадашњи објекат Задруге „Инекс-напретка“, који се налази испод погона за производњу пелета и поред пута за Акмачиће.

- Сељаци се одавно жале да имају велике проблеме са продајом стоке, а и да на нашем подручју нема прераде меса.Уложили смо доста напора да решимо имовинске односе и да објекат који не ради скоро 20 година и био је у власништву бивших радника - добије купца. Општина је помогла и око одвођења отпадних вода – истакао је, поред осталог, Димитрије Пауновић, начелник Златиборског округа, отварајући кланицу.

Браћа Стеван и Предраг Василић кажу да је у кланицу, која има „хасап“ стандард и добила је дозволе за рад, са капацитете за клање 10 грла крупне и 30 грла ситне стоке, уложено око 100.000 евра. Овде ће, истичу, бити запослено седам радника, а тек започиње битка за тржиште и купце од Златибора до Београда. Једина кланица у општини пружаће услуге клања стоке домаћинствима и фирмама. „Браћа Василић“ имају месару са роштиљем и кафану „Боем“ у главној, Карађорђевој улици.

Свечано отварање - Димитрије Пауновић, Милинко Шапоњић и породица Василић Свечано отварање - Димитрије Пауновић, Милинко Шапоњић и породица Василић

Организатори свечаног отварања кланице побринули су се да свечаном отварању присуствује и већа група новинара.Међутим, ТВ сниматељи и фоторепортери били су изненађени јер су их чекале празе просторије, без черека са касапима и полутки на ченгелама?!Они ће уредницима морати да објашњавају да нису кривци за изостанак „главне слике“, већ организатори прославе, наводно, због хигијенско-санитарних мера. Речено је и да камере могу усликати месо тек у вечерњим сатима или сутрадан. У сличним приликама, а многи су свеоци тога, месо ( или други проиозводи) били су у хладњачи или на производној траци и уз мере заштите – севали су блицеви и зујале камере.

СТОЧНИ ФОНД 

Према подацима КЛАР-а (Канцеларије за локални економски развој), на подручју нововарошке општине има 8.260 грла говеди, од чега је 5.100 крава, као и 13.730 оваца, 900 коза и 4.000 свиња.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

stoka klanica braća vasilić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.