Нова Варош: Време се стабилизовало, путеви проходни

glaszapadnesrbije.rs 19. јануар 2016. године Друштво Природа Коментари

Zlatarinfo logo

Сјеница, Нова Варош, Ужице, Лучани - У Општинама Сјеница, Нова Варош, Ужице и Лучани стање на путевима се стабилозовало услед престанка падавина и ветра који је правио сметове

Према речима Слободна Божовића техничког директора Путева Ужице сви путни правци су очишћени, а било је и додатних интервенција у Новој Вароши због снежних наноса који је правио ветар.

У Општини Сјеница очекује се у току данашњег дана рашчишћавање путева по месним заједницама.

„Центри месних заједница су очишћени, али кракови према селима се и даље чисте“,  рекао је помоћник председника општине Сјеница Микаило Каличанин и додао да им данашње разведравање и престанак ветра иде у прилог.

Мирољуб Шапоњић директор Дирекције за изградњу у Новој Вароши  изјавио је да се и у овој општини ситуација потпуно стабилизовала.

„Сви регионални и општински путеви су проходни, можда имамо пар сеоских домаћинстава у планинским селима где је потребно да се очисти до кућа“, рекао је Шапоњић.

Што се тиче Општине Лучани правци првог и другог реда су правовремено прочишћени, екипе дежурају двадесетчетири сата тако да нећемо дозволити застој у саобраћају каже Милија Милeнковић директор ЈП Дирекција за изградњу Општине Лучани.

„Најтежа ситуација је у горњем Драгачеву, и то у селима Горњи и Доњи Дубац где је снег нападао преко пола метра, међутим правовременом интервеницијом наших екипа ниједног тренутка није дошло до прекида аутобуског саобраћаја“, рекао је Милeнковић.

Што се тиче месних заједница њима су прослеђена средства на њихове рачуне у зависности од километраже некатегорисаних путева, тако да и они имају обезбеђена средства за чишћење сеоских путева.

Милинковић је нагласио да од ове године Дирекција располаже са три комплетно опремљена камиона са раоницима и посипачима којима се одржавају општински путеви, као и по један трактор у Гучи и Лучанима за одржавање варошица.

„Ово је први пут да Дирекција сама ради на одржавању путева, неће бити ангажовања приватника и тиме ћемо направити значајне уштеде у општинском буџету“, нагласио је Милeнковић.  

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

sneg putevi ciscenje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.