Бабића Брдо: Заборавили пешаке

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 01. јануар 2016. године Туризам Друштво Коментари

Бабића Брдо - Невоље гостију и мештана Бабића Брда - Стрепе од точкова возила Невоље гостију и мештана Бабића Брда - Стрепе од точкова возила (Фото: Д. Гагричић)

На северној страни туристичке зоне на Златару, којом пролази регионални пут Нова Варош – Сјеница, нема тротоара, ни пешачке стазе?! Сеча четинара због градње, а прете осушена стабла смрча!

Планери, градитељи, путари и туристички радници, као и задужени за безбедност у саобраћају, заборавили су на пешаке на северној страни туристичке зоне Бабића Брдо на Златару, којом пролази регионални пут Нова Варош - Сјеница!

Овде нема пашачке стазе којом би гости хотела „Јелена“ и „Златарски бисери“ и неколико вила, као и мештани кућа испод пута стизали до централног платоа туристичког насеља, спортских терена, аутобуске станице... Нема ни стазе којом би, пак, на другу страну одлазили до продавнице, цркве, трим-стазе...

Ругло већ две године – осушене оморике Ругло већ две године – осушене оморике

И гости и мештани крећу су регионалним путем, који је чак и без тротоара и пешачког прелаза, па стрепе од точкова тешких камиона или путничких возила.

Неко ће, можда, рећи да је ово ситница, као и десетине осушених стабала, која се не уклањају са делова Бабића Брда. Не дај Боже да неко од стабала, поготову уз пут, падне под ударима ветра или теретом снега?!

На појединим парцелама годинама није било планског газдовања – санитарне сече, прореде и бриге о падмлатку, док се на другим местима четинари секу због градње. Да ли ће се природа, ипак, изборити са немаром људи, сушењем стабала и моторкама или ће једног дана Бабића Брдо постати - Голо Брдо?! 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar babića brdo pešaci


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.