Вишејезичке туристичке интерпретативне табле

TSC "Zlatar" 23. децембар 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Туристичко-спортски центар „Златар“ је кроз партнерство са Туристичком организацијом регије Западна Србија, на подручју општине Нова Варош, поставио једанаест туристичких интерпретативних табли на локалитетима од туристичкoг значаја за ово подручје.

Инерпретативним таблама, туристима и посетиоцима су укратко, кроз слику и текст на српском, енглеском и руском језику, представљени објекти од изузетног културног и природног значаја нововарошког краја.

Пројектом су постављене табле испред обновљеног манастира Дубница у Божетићима из XV века, манастира Св. Јоакима и Ане у Рутошима који датира с краја XVI и почетка XVII века и манастира Светог Козме и Дамјана на Воденој пољани освештаног 2007. године.

Обележене су и цркве брвнаре из XIX века: црква у Радијевићима посвећена Покрову пресвете Богородице и црква брвнара у Пети која је посвећена Рођењу превете Бодородице.

Интерпретативне табле постављене су и испред зграде Завичајног музеја у Новој Вароши као и код спомен обележја на Калипољу посвећеном Јаворском рату 1876-1878. године.

Од природних вредности, таблама су обележени Златарско језеро - Кокин брод, Радоињско језеро, видиковци у непосредној близини Етно еко села „Вранеша“ и улаз у највећи пећински систем у Србији – Ледену пећину на Увачком језеру.

Постављањем вишејезичних туристичких интерпретативних табли на местима кључних туристичких атракција општине Нова Варош подстиче се посета и информисаност туриста и посетилаца о туристичким локалитетима путем квалитетне интерпретације и презентације природног и културног наслеђа.

Пројекат "Унапређење туристичко информационо комуникационе инфраструктуре на подручју туристичке регије Западна Србија" реализовала је током 2015. године Туристичка организација регије Западна Србија са локалним туристичким организацијама, чланицама регије. Пројекат је финансирало Министарство трговине, туризма и телекомуникација.

Табле у електронском формату можете видети на следећем линку:

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam turističko informativne table


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.