Бели Анђео остаје симбол Пријепоља, 7. јул Дан општине

glaszapadnesrbije.rs 15. децембар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Пред већницима пријепољске општине данас се нашао извештај Комисије за израду грба, симбола и дана ове општине који ће бити и тачка дневног реда на заседању локалног парламента.

Према речима председника ове комисије Изудина Шантића у извештају је назначено да су представници овог тела предложили већницима да се за дан града установи датум 07. јул када се Пријепоље први пут помиње као развијен трг 1343. године у дубровачком архиву.

Што се тиче грба, Шантић је рекао да је ова комисија донела одлуку да се на њему поред предложених симбола мора наћи и лик Белог анђела као најпрепознатљивији и најуниверзалнији симбол Пријепоља.

„Председник скупштине и члан ове комисије Вукосав Томашевић и ја били смо недавно на састанку у Српском хералдичком друштву и ову одлуку саопштили директору ове установе. Током ове седмице очекујемо да стигне и предлог решења“, рекао је он у изјави за Глас западне Србије.

Шантић је нагласиo да је Комисија једногласно закључила да се пре покретања скупштинске процедуре предлог новoг грба упути на јавну расправу.
Иначе, Комисија ради са пет чланова и одлуке доноси консензусом и до данас је одржала 11 седница.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.