Nova Varoš: Ulica Mahala dobila novi naziv - Zlatarska

Blic (Ž.Dulanović) 11. децембар 2015. године Друштво Коментари

Mahala Mahala promenila ime (Foto : Ž.Dulanović)

Ulica Mahala u Novoj Varoši nosiće u buduće ima Zlatarska, dok su ulice Đačka i Magistralni put sačuvale stare nazive

Pokrenuta je i procedura da se umesto sokaka u centru grada ime Tihomira Tike Ljujića, nekadašnjeg direktora „Limskih HE“ i predsednika opštine ponese Dom kulture za čijeg je mandata i građen.

  Odluku su doneli odbornici Skupštine opštine Nova Varoš, a na predlog Opštinskog veća najviše zamerki iznela je opozicija. Veće je predložilo da Ulica Mahala promeni naziv u Zlatarska, Ulica Magistralni put u Uvačka, a da se Ulica Đačka od bivšeg restorana „Zlatar“ do stare zgrade osnovne škole zove Ulica Tihomira Tike Ljujića.

  Odbornici su međutim upozorili da će eventualno usvajanje ovih predloga izazvati pravu lavinu sličnih zahteva iz svih delova grada.

- Mnogi gradovi imaju ulice koje se nazivaju Mahala, pa je čudno objašnjenje iz zahteva građana koji stanuju u ovoj ulici da naziv nije adekvatan vremenu i da su zbog njega dovedeni u podređen položaj – smatra Radivoje Bujišić, odbornik opozicione GG „Novi ljudi za Novu Varoš“.

Zaslužuje više od sokaka

Na inicijativu socijalista predlog Opštinskog veća je na sednici Skupštine opštine korigovan. Prema mišljenju odbornika, pokojni Tihomir Tiko Ljujić je zaslužio više od gradskog sokaka.

- Ima Tihomira Tike Ljujića, bivšeg direktora „Limskih HE“ trebao bi da ponese Dom kulture koji je i izgrađen u njegovo vreme . Čak dve javne ustanove u našem gradu nose naziv „Jovan Tomić“ što je nepotrebno, pa je zbog toga naš predlog da Biblioteka zadrži ovaj naziv a da Dom kulture dobije novo ime – kaže šef odborničke grupe vladajuće SPS Milovan Glavonjić.

Socijalisti kažu da za ovo imaju podršku SNS kao koalicionog partnera, a da će zatražiti i saglasnost porodice pokojnog Tihomira Ljujića i mišljenje nadležnog ministartsva. Kako se očekuje, ovaj predlog će se pred odbornicima naći na sednici Skupštine opštine krajem decembra.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

mahala zlatarska ulica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.