У Новој Вароши 25 километара нових асфалтних путева

glaszapadnesrbije.rs 08. децембар 2015. године Друштво Коментари

Miroljub Saponjic Директор нововарошке "Дирекције за изградњу", Мирољуб Шапоњић (фото: ГЗС)

У општини Нова Варош биће урађено 25 километара асфалтних путева, а локална самоуправа је у ту сврху определила 107 милиона динара са ПДВ-ом.

“Нововарошка општина је спровела поступак јавне набавке ради избора извођача радова за 25 километара саобраћајница. Посао је поверен фирми ’Путеви Златар’, а радови су започели почетком новембра, а радиће се и 9 км асфалтног путног правца Нова Варош – Божетићи – Јавор, преко села Љепојевића и Буковика”, рекао је директор "Дирекције за изградњу", Мирољуб Шапоњић.

Он је подсетио да је село Љепојевићи једино које у овој општини нема ни метар асфалта на својој територији, као и још нека подјаворска села, а изградњом ове саобраћајнице биће исправљена деценијска неправда.

Такође, он је истакао да ће путни правац преко Јавора ће повезивати Нову Варош са Сјеницом и Ивањицом.

“Укупна вредност инвестиције за 25 километара износи 107 милиона са ПДВ-ом, а од тога ће за пут у Божетићима преко Јавора бити опредељено 36 милиона динара. Сва средства су обезбеђена из буџета локалне самоуправе за 2016. годину”, навео је Шапоњић.

Он сматра да ће се до краја године урадити између 10 и 12 километара асфалтног пута, док ће остатак бити урађено када временско прилике то дозволе, односно у априлу или мају.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

miroljub šaponjić direkcija za izgradnju


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.