Војска Србије добија 10 нових ФАП камиона

glaszapadnesrbije.rs 01. децембар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Министарство одбране потписало је јуче уговор са ФАП-ом из Прибоја, вредан скоро 113 милиона динара, за производњу и испоруку 10 нових камиона за потребе Војске Србије (ВС).

Министар одбране Братислав Гашић рекао је да су Прибој и ФАП стратешки јако важни и да влада иде даље у намери да сачува производне капацитете ФАП-а у мери у којој је то могуће, а у складу са законом.

"ФАП је данас добио нових 113 милиона динара, за следећу годину већ из буџета планирамо додатна средства, јер ВС има јако пуно ФАП-ових камиона и желимо оно што стално напомињемо- у домаћој производњи да опремамо војску", нагласио је министар одбране.

Војска је данас преузела и четири камиона за њене потребе који су остали неиспоручени из претходног уговора услед, како је рекао министар, објективних проблема ФАП-а.

"Разговарали смо данас и о бизнис плану који ће пословодство ФАП-а да уради заједно са сектором за материјалне ресурсе Министарства одбране, да припремамо ремонт војних камиона, а у контексту свих ових дешавања око ФАП-а и Прибоја уопште", рекао је Гашић.

Прецизирао је да израда тог бизнис плана да се један део ФАП-а издвоји, са одређеним бројем радника, да се направи економска одрживост процеса ремонта и производње делом у ФАП-у и са таквим решењем, каже министар, да се изадке пред владу.

Генерални директор ФАП-а Зоран Заковић рекао је да цени напоре Министарства одбране, које покушава да помогне у подизању привредних субјеката који су од значаја за државу, те да нови уговор много значи његовој фабрици у одржавању континуитета производње, а како каже, самим тим и очувању свих расположивих ресурса који су у функцији даље производње.

ФАП је по новом уговору са Министарством одбране у обавези да војсци испоручи 10 камиона ФАП 1118 са свом пратећом опремом.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.