Бесплатна школа пливања за ђаке прваке (видео)

rts.rs 22. новембар 2015. године Друштво Спорт Коментари

Zlatarinfo logo

Нововарошки Спортски савез, у сарадњи са Туристичко-спортским центром Златар, а под покровитељством општине Нова Варош, први пут организује бесплатну школу пливања за све ђаке прваке из Нове Вароши.

"Највише волим да пливам мушки, ја сам научио и женски да пливам", каже Јован Шапоњић.

"Ми морамо да научимо да радимо ногама да би научили да пливамо. И добро нам иде", каже Анастасија Мандић.

Сигурно би могли да одаберемо неколицину њих можда да се посветимо неком озбиљнијем раду, неким напредним техникама пливања, итд. Деца ово прихватају одлично, они воле воду, воле ту средину, просто ми покушавамо да на неки најзанимљиви приступ са њима поделимо наше знање", каже Ермин Куртовић, инструктор, професор спорта и физичког васпитања.

Овим општинским пројектом упослени су лиценцирани професори физичког, иначе са евидениције Службе за запошљавање, а часови за прваке, јесенас из градске, а на пролеће и из сеоске средине, су бесплатни.

"Пуно значи, зато што се деца радују, друже се, првенствено то што у присуству стручних лица ће да науче да пливају. Баве се спортом уместо да седе пред рачунаром, телевизором", каже Ивана Романдић, мајка.

"Идеја је потекла из једног истраживања које је Спортски савез провео пре неколико месеци. Дошли смо до стварно поражавајућег резултата, дакле 75 одсто деце се није бавило никаквом физичком активношћу", каже Ивана Новаковић, директор ТСЦ "Златар".

Намера Нововарошана је да школа пливања за прваке убудуће буде традиција, а у припреми је  и школа скијања, као и летња и зимска школска олимпијада.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

ivana novaković bazen hotel panorama plivanje skola plivanja


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.