Министру Селаковићу плакета општине Нова Варош (видео)

glaszapadnesrbije.rs 04. новембар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Свечаном седницом на којој су уручене награде и признања најзаслужнијим грађанима и организацијама у протеклих годину дана обележен је Дан општине Нова Варош.

У инвестиционом погледу претходну годину обележила су два пројекта, рекао је председник општине Нова Варош Димитрије Пауновић синоћ на свечаности у Дому културе.

Реч је о реконструкцији јавне градске расвете, за коју је из општинског буџета издвојено око 29 милиона динара, а други пројекат је изградња црпне станице у Петловцу, чиме је проширен и унапређен канализациони систем у овом насељу, рекао је Пауновић, додајући да је вредност ових радова око 24, 5 милиона динара за шта је добијена и подршка државе.

"У израдњу и одржавање инфраструктуре уложено је око 155 милиона динара. Асфалтирано је преко 11 километара саобраћајница, у току су радови на још 25 километара у селима и приградским насељима, урађено је око 25 километара атарских путева, реконструисано и изграђено неколико сеоских водовода, као и водововодно постројење Коцељ-Тодоровићи, а замењен је и кров на згради општине", истакао је председник општине.

Према његовим речима, претходну годину обележила су и значајна улагања у побољшавање привредног амбијента, а кључни инвестициони подухват била је куповина погона бивше фабрике намештаја "Инова" у Кокином Броду, за коју је општина издвојила  око 66 милиона динара.

За различите видове социјалне помоћи, програме подршке за незапослене породиље и самохране родитеље без сталног запослења, пројекат летовања првака на црногорском приморју и студентске награде, опредељено је 19,7 милиона динара, а захваљујући сарадњи са локалним удружењима, око 60 старијих грађана добило је помоћ геронтодомаћица, истакао је Пауновић.

У санацију школских објеката уложено је преко пет милиона динара, рекао је он и подсетио да општина Нова Варош има јединствену меру у Србији за постицај повећања наталитета где за прво дете додељује 100.000 динара и линеарно за пето 500.000 динара.

Пауновић је овом приликом министру правде Николи Селаковићу уручио Специјалну плакету за изузетне заслуге и допринос развоју општине Нова Варош.

Захваљујући се на признању, Селаковић је истакао да је у протекле четири године општина Нова Варош имала праву домаћинску власт, као и да се он као човек из тих крајева труди да помогне колико је у његовој моћи, али и да што чешће буде присутан.     

"Није једноставно добити награду у свом месту, од својих људи. Награда зна да вас додирне, а зна и да вас обавеже да у времену које је пред нама још више радимо сви заједно, много више, не само у Новој Вароши него на сваком месту у Србији које је попут Нове Вароши, а таквих је градића, вароши и општина заиста много“, рекао је Селаковић.

Овом приликом награде су уручене и предузећима Златарпласт, Пластика, Златаршпед, Наникс вуд, Сложна браћа и трговини Авдић, а похвалница за унапређење у области туризма додељена је ресторану "Златарски златник" као најрепрезентативнијем  угоститељском објекту.

Захвалнице за изузетан допринос унапређењу живота у својим родним селима додељене су Лазару Витировићу, Драгану Нијемчевићу и  Ратомиру Пештерцу, а плакете за изузетан допринос у пружању здравствене помоћи додељена је др Весни Остојић Херера специјалисткињи анестезиологије и др Горану Пушичићу интернисти гастроентерологу.

Плакету за изузетан допринос у афирмацији нововарошког краја добио је новинар Зоран Шапоњић, а пакету за изузетан допринос у промоцији златарског краја Иван Шапоњић фудбалер Партизана и јуниорске репрезентације Србије. 

Плакета за херојски подвиг године припала је Мустафи Коленовићу чувару Специјалног резервата природе Увац.

За дан општине Нова Варош узет је датум када је пре тачно 103 године славна јаворска бригада, под вођством потпуковника Миливоја Анђелковића Кајафе, ослободила нововарошки крај у Првом балканском рату од вишевековног турског ропства.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dimitrije paunović nikola selaković dan opštine plakete svecana sednica


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.