Поправљен најдужи мост преко Бистрице

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 01. новембар 2015. године Друштво Коментари

ПОПРАВЉЕН  НАЈДУЖИ  МОСТ  ПРЕКО  БИСТРИЦЕ Шири коловоз, јаче ограде - мост испод Крџавске воденице (Фото: Д. Гагричић)

Завршени радови у „кривини смрти“ на деоници магистрале од Нове Вароши до Бистрице. Још три моста чекају санацију, а ограде су, кажу у „Путевима Србије“ - привремене?!

Ужички „Путеви“ завршили су санацију моста преко реке Бистрице испод Крџавске воденице и мини ХЕ „Црквина“, на 298. километру магистралног пута Београд – јужни Јадран.

На мосту дугом 54 метра (најдужи од девет мостова преко реке Бистрице на деоници од Нове Вароши до раскрснице у Бистрици), путари су поправили носаче конструкције и оштећења на четити стуба, а заменили су коловозни слој. Проширен је и део коловоза из правца Нове Вароши, као и пешачке стазе, а мост је добио, како путари кажу, одбојне ограде вишег степена заштите.

Мост се налази у познатој „кривини смрти“, која је у више саобраћајних несрећа однела десетак живота.Посебно вребају опасности на низбрдици испред моста у данима влажног коловоза, па је брзина ограничена на 40 километара.

Одавно су спремни пројекти за озбиљније радове на још три моста на овој реци. На њима су со, рђа, временске неприлике и друмске крстарице - узели данак. Прошле године постављене ограде од бетонских елемената пешацима су отеле – пешачку стазу?! У пријепољском погону ужичких „Путева“ појашњавају да је све урађено по налогу „Путева Србије“ и да су ово привремене ограде, до санације.

Возачи и путници негодују, питајући да ли ће се поправке изводити једино после саобраћајних несрећа или ће се чекање отећи у недоглед, као и реконструкција прве деонице регионалног пута преко Златара, од Браношевца до Милановца?!

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.