Први снег на Златару

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 22. октобар 2015. године Природа Коментари

Први снег на путу Нова Варош - Сјеница преко Златара Први снег на путу Нова Варош - Сјеница преко Златара (фото: Д. Гагричић)

Бели покривач се са планина Старог Влаха спуштао и до хиљаду метара висине, па и до Нове Вароши.

Снег од четвртка изјутра пада на Јабучко-бабинској виисоравни уз границу са Црном Гором, као и на Јадовнику, Златару, Јавору и Муртеници. Дебљина снежног покривача на висовима достиже и седам-осам центиметара, а у неколико наврата забелело се и у Новој Вароши, на надморској висини од 1.ооо метара. Температура се на Јабуци јуче иза поднева спуштала до нуле.

Опрез због влажних коловоза и смањене видљивости Опрез због влажних коловоза и смањене видљивости

Возачи се упозаравају на опрез због снега и магле на регионалном путу Нова Варош – Сјеница преко Златара, а слаба видљивост је и на магистрали од Златибора низ Лимску долину и осталим саобраћајницама у Старом Влаху.

Због снега и хладноће сточари затварају говеда у штале Због снега и хладноће сточари затварају говеда у штале

Први снег није изненадио сточаре, јер га овде годинама очекују од Миољдана до Лучиндана.Падавине су их једино приморале да стоку са испаше у електричним чобанивцама затварају у штале.Бели покривач је омео дрвосече и отежао извлачење грађе и дрва из шума, као и прекинуо неке грађевинске и пољопривредне радове.

Дивљака у Дрмановићима још одолева невремену Дивљака у Дрмановићима још одолева невремену

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatar sneg prvi sneg


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.