Nova Varoš: Šest škola u novom ruhu

danas.rs (R. Popović) 15. октобар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

Većina obrazovnih ustanova na području novovaroške opštine je početak školske godine dočekala u novom ruhu. Tokom leta i početkom jeseni adaptirano je šest školskih objekata, u čiju je rekonstrukciju Opština Nova Varoš uložila skoro pet miliona dinara.

Najznačajniji infrastrukturni projekat, od oko 1,5 miliona dinara, jeste adaptacija interne kotlarnice u matičnoj OŠ „Gojko Drulović“ u Radoinji. U ove namene su iz opštinskog budžeta izdvojena sredstva od oko milion dinara, dok je 500.000 dinara obezbedilo Ministarstvo prosvete. Zajedničkom akcijom lokalne samouprave i meštana Miševića, rekonstruisano je i tamošnje izdvojeno odeljenje koje deluje pri OŠ „Momir Pucarević“. U radove na izradi betonske i spratne ploče, zameni stolarije i adaptaciji spomen učionice u čast vojvode Petra Bojovića, dosada je investirano oko 950.000 dinara. Novi krovni prekrivač dobila je i matična škola u Akmačićima. Radovi na zameni krovne konstrukcije olakšali su opštinsku kasu za oko 800.000 dinara.

Opština sredstvima od oko 700.000 dinara finansira i posao na postavljanju PVC stolarije u tri nastavna odeljenje pri OŠ „Knezovi Raškovići“ u Božetićima. Izgradnju kompletnog ulaznog stepeništa ispred zgrade Gimnazije „Pivo Karamatijević“ takođe je finansijski podržala lokalna samouprava i to sa oko 530.000 dinara. Opština je izdvojila i oko 370.000 dinara za zamenu oko 90 kvadrata krovnog pokrivača na Tehničkoj školi, koji je proletos uništio jak olujni vetar.

- U planu je da se, uz pomoć sredstava iz republičkog budžeta odnosno Svetske investicione banke, konačno privede kraju i poslednja faza radova na međuspratnoj konstrukciji stare zgrade Osnovne škole, čija je rekonstrukcija započela još pre nekoliko godina. Preko međunarodnog programa energetske efikasnosti, najverovatnije će se finansirati i projekat postavljanja spoljne fasade na zgradi novovaroške Gimnazije. Donatori će za ovaj investicioni poduhvat obezbediti značajna finansijska sredstva, a planirano je da realizacija projekat započne na proleće 2016. godine, ističe Ivan Mladenović, zamenik predsednika opštine.

Tokom letnjih meseci su, inače, u gotovo svim obrazovnim ustanovama na teritoriji opštine „umivene“ i okrečene nastavne jedinice, holovi i zbornice, a raspust je iskorišćen i za čišćenje i uređenje školskih dvorišta i zelenih površina.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.