Прибојци неће пријепољско ђубре

glaszapadnesrbije.rs 07. октобар 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Lazar Rvović, predsednik opštine Priboj

Радна група за решавање проблема отпада формирана након састанка председника општина Пријепоље, Нова Варош, Прибој и Сјеница са министарком пољопривреде и заштите животне средине Снежаном Богосављевић-Бошковић већ три месеца нема решење за недостатак простора за одлагање смећа у овим локалним самоуправама.

Задатак овог тела је био да у року од месец дана после овог сусрета пронађе решење за несанитарно сметлиште Стањевине у Пријепољу и одреди рокове за дугорочно отклањање комуналног отпада, као да реши питање регионалне депоније Бањица.

Председник општине Прибој, Лазара Рвовића сматра да није остварљив предлог ресорног Министарства да се ђубре из Пријепоља до изградње Бањице одлаже на прибојској депонији.

“У најбољем случају имамо простора за још пет година депоновања за нашу локалну самоуправу и Нову Варош, a када би прихватили и пријепољску општину, било би две, три године”, рекао је Рвовић.

Према његовим речима као могуће привремено решење за проблем сметлишта у Пријепољу може да послужи локација Бела стена код старог каменолома.

“Полазим од најгоре варијанте и сматрам да до 2024. године од регионалне депоније неће бити ништа. Волео бих да грешим. Пријепољска општина има добар простор који може да послужи за одлагање отпада”, каже први човек града на Лиму.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.