Više hiljada gostiju na Zlataru

danas.rs (R. Popović) 12. септембар 2015. године Туризам Коментари

Zlatarinfo logo

Prirodne lepote Zlatara bile su tokom letnjih meseci idealne za beg od tropskih vrućina i gradske vreve. Ovdašnja planinska lepotica bila je tokom juna, jula i avgusta stecište više hiljada sportista, ljubitelja adrenalinskih sadržaja, zaljubljenika u prirodu, ali i domaćih izletnika koji su konačno dočekali da ova planina počne da pulsira novim životom i energijom.

Letošnjom posetom uglavnom su zadovoljni vlasnici petnaestak privatnih turističko-ugostiteljskih objekata, sa ukupnim kapacitetom od oko oko dve i po hiljade kreveta. Čini se da su, ipak, najviše razloga za zadovoljstvo imali u hotelu „Panorama“. Od sredine juna do kraja avgusta, u ovom objektu boravilo je skoro dve i po hiljade gostiju, koji su ostvarili više od 11.000 noćenja, od čega su oko 6.000 sportisti. Raspoloživi kapaciteti od oko 150 kreveta, tokom leta bili su popunjeni više od 80 odsto.

I u finansijskom pogledu u „Panorami“ zadovoljno trljaju dlanovima. Od početka 2015. u hotelu je ostvaren ukupan promet od oko 39 miliona dinara, od čega je gotovo polovina prihodovana tokom letnjih meseci. Najbolji učinak ostvaren je u avgustu, kada je 850 gostiju hotela (115 stranci) ostvarilo 3.500 noćenja. U junu je 561 gost (35 stranaca) ostvarilo 2.100 noćenja, a u julu je njih 486, ostvarilo 1.937 noćenja. Najviše je bilo članova sportskih klubova, reprezentacija, kampova iz Beograda, Novog Sada, Čačka, Valjeva, Kragujevca, ali su u hotelu boravili i sportisti i individualni turisti iz Rusije, Italije, Nemačke, Poljske, Turske, Španije, Austrije, Kanade, kao i zemalja regiona.

- Izuzetno smo zadovoljni ishranom, ljubaznošću i predusretljivošću domaćina, imamo odlične sportske terene i druge uslove za treniranje, a na raspolaganju su nam i dodatni sadržaji. Najvažnije je da ovaj objekat više nije na „crnoj“ listi onih koji se zaobilaze u širokom luku, kao što je to bilo pre nekoliko godina, utisci su jednog od gostiju „Panorame“ Miloša Ristića, vlasnika košarkaškog kluba „Sava“ iz Beograda, čijih je sedamdesetak polaznika kampa ovih dana napustilo hotel na Zlataru.

Bogatstvo četinara i breza, proplanaka, cvetnih livada i lekovitog bilja na Zlataru, divljina klisure Uvca sa tri jezerska „bisera“, seoska idila i tradicionalno gostoprimstvo jesu mamac za goste, ali su u poslovodstvu TSC i hotela „Panorame“, na čelu sa direktorkom Ivanom Novaković, znali da to nije dovoljno za savremenog turistu koji preferira aktivan odmor, te su i ovogodišnjoj sezoni prethodile brojne aktivnosti kako bi se novim i raznovrsnim zabavnim i adrenalinskim sadržajima leto u zlatarskom kraju učinilo što primamljivijim za goste iz zemlje i inostranstva. U ponudi su tako adaptirani sportski tereni - otvorenog i zatvorenog tipa, adrenalin park, hotelski bazen, uređene pešačke staze, a organizovane su i brojne manifestacije kulturnog i zabavnog karaktera....

- Počeli smo da ubiramo prve plodove ogromnog investicionog i promotivnog ulaganja na polju turizma u protekle dve i po godine, ispunivši jedan od ključnih ciljeva - da vratimo poverenje gostiju i vratimo Zlatar i Novu Varoš na mapu destinacija za posetiti. Izuzetno smo zadovoljni letošnjom posetom, a ako je suditi po do sada ugovorenim aranžmanima, očekujemo i berićetnu jesen i dobru zimsku sezonu, ističe direktorka Novakovići podseća da hotel „Panoramu“ karakterišu i više nego povoljne cene pansiona - pun pansion po osobi letos se kretao od 3.205 dinara po osobi u renoviranom delu objekta do 2.915 dinara u neadaptiranim sobama. „Od 1. septembra su cene aranžmana snižene su za deset odsto“, dodaje Novakovići u naredna dva meseca najavljuje dolazak sindikalnih organizacija iz Vojvodine i centralne Srbije, kao i posete školaraca u okviru škola u prirodi i rekreativne nastave.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

turizam ivana novaković tsc zlatar zlatar hotel panorama


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.