Цеца 19. августа наступа на Златибору

glaszapadnesrbije.rs 17. август 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Фолк дива Светлана Цеца Ражнатовић одржаће концерт у среду 19. августа са почетком у 20:30 часова на Тић пољу. За добру забаву и атмосферу посетиоца ће се побринути и предгрупе.

За 19:00 часова планиран је наступ оркестра Жива ватра, а пола сата касније на бину ће ступити Саша Коцић и Милош Радовановић, док је у 20:00 часова планиран концерт Бојана Јефтића и Силвер Бенда.

Иначе, певачица Светлана Ражнатовић – Цеца (Величковић) рођена је у Житорађи 14. јуна 1973. године и током веома богате каријере у фолк, етно, турбо-фолк и поп-фолк музици, поред Лепе Брене, најчешће се помиње као највећа српска естрадна звезда.

Цеца је каријеру започела са петнаест година, хитовима Цветак зановетак, Лепотан и Ципелице, који су јој обезбедили место тинејџерске звезде. Почетком деведесетих бира песме за старију публику па се тако ређају хитови Кукавица, Заборави, Шта је то у твојим венама, Фатална љубав, Београд, Иди док си млад, Кад би био рањен, Мртво море, Неодољив, неумољив и други. Године 1998. издаје албум Маскарада, с којим постаје једна од најпопуларнијих и најтиражнијих звезда Србије. Уследили су хитови Маскарада, Неваљала, Наговори, Доказ, Црвено, Забрањени град, 39.2, Драгане мој. Цеца 2004. године осваја хит–листе песмама Трула вишња, Горе од љубави, Пази с киме спаваш и Прљаво, прљаво, а 2006. постаје најтиражнија домаћа певачица, захваљујући албуму Идеално лоша, и песмама Лепи громе мој, Манта, манта и Пиле. Пет година касније издаје албум Љубав живи, где су најпопуларније песме биле Све што имам и немам ја, Играчка самоће и Штета за мене. Године 2013. изашао је њен најновији албум, а она је на београдском Ушћу одржала концерт пред око 150.000 људи. Актуелни Цецини хитови су Да раскинем с њом, Позив, Име и презиме и Турбулентно.

Као код звезда на западу и Цецина прошлост била је веома турбулентна, као што каже наслов једне њене песме, све од брака са контроверзним Жељком Ражнатовићем- Арканом Цецино па до акције „Сабља“ у којој је ухапшена јер је у кући поседовала велику количину оружја, као и за афера „Обилић“, односно нелегално присвајање новца од трансфера играча познатог фудбалског клуба, због чега је 2012. године у својој вили одлежала затворску казну од осам месеци. Упркос чињеници да је њено име у медијима присутно у различитим контекстима, како позитивним, тако и негативним, Цеца је 2006. успела да одржи највећи концерт на Балкану, окупивши преко 120.000 људи на београдском Ушћу. После две деценије каријере, она је и даље најтиражнији домаћи извођач, ужива велику популарност у народу, док јој у медијима често преписују контроверзни епитет српска мајка.

Светлана „Цеца“ Ражнатовић је по многима највећа српска музичка звезда – испред популарних Аце Лукаса, Секе Алексић и Јелене Карлеуше, испред некадашњих звезда Драгане Мирковић и Индире Радић, али не и испред највеће звезде на Балкану, Лепе Брене.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatibor koncert svetlana ceca raznatovic tic polje


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.