Zakupili apoteku u Novoj Varoši za 2.600 evra mesečno

blic.rs (Ž. Dulanović) 25. јун 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo

Sudeći prema odluci Apotekarske ustanove Užice da u Domu zdravlja u Novoj Varoši zakupi prostor za apoteku za neverovatnih 2.600 evra mesečno - tuđa bolest je najisplativiji biznis.

Apoteka će početi da radi 1. jula u lokalu od 50 kvadrata, za čiji zakup su se na licitaciji nadmetala tri učesnika. Početna cena od 12.500 dinara porasla je tokom licitacije skoro 30 puta, pa će Apotekarska ustanova mesečno za zakup plaćati 320.000 dinara.

Kako tvrde upućeni, ovo je naskuplja kirija ikada plaćena za jedan lokal u Novoj Varoši. Mada je zakup prostora relativno jeftin i kreće se do par stotina evra za lokale u centru, u gradu je pod ključem stotinak objekata jer zbog siromaštva građana nema zainteresovanih zakupaca. 

Apotekarska ustanova Užice već ima apoteku koja decenijama radi u centru Nove Varoši, a nedavno su uz nju tri apoteke otvorili i privatnici.

- Pored ekonomskog ulogu je odigrao i socijalni motiv. Jer, da je neko drugi zakupio prostor u Domu zdravlja, u apoteci u centru promet bi nam još više opao pa bismo morali da je zatvorimo i svih devet zaoslenih uputimo na tržište rada. Ovako, imaćemo dve apoteke u gradu, a verovatno će biti i prijema novih radnika. Uz to, unapredićemo i nivo zdravstvene zaštite, što je i naša misija kao budžetske ustanove - kaže za „Blic“ direktor Apotekarske ustanove Radojica Nišavić. 

I pored četiri apoteke u gradu, kupovina lekova je do sada za pacijente bila velika muka. Posle pregleda kod lekara, oni su morali da sa overenim receptom pešače skoro kilometar od Doma zdravlja u naselju Zebinovac do apoteka u centru grada. 

- Odluku da izdamo u zakup prostoriju koja decenijama nije adekvatno korišćena, doneli smo upravo da bi olakšali muke građanima. Na naše isistiranje, apoteka će pratiti radno vreme Službe za zdravstvenu zaštitu odraslog stanovništva, odnosno opšte prakse i biće otvorena svakoga dana od sedam do 21, a subotom do 14 sati - kaže direktor Doma zdravlja Branko Popović.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

dom zdravlja apoteka branko popović apotekarska ustanova


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.