ТСЦ Златар: Златарфест 2015 - Саопштење за медије

ТСЦ Златар 24. јун 2015. године Златарфест Коментари

Zlatarinfo logo

Туристичко – спортски центар „Златар“ уз подршку Општине Нова Варош у периоду од 23-26. јула 2015. године организује манифестацију ЗЛАТАРФЕСТ 2015.

Циљ ове манифестације јесте промоција туристичких и привредних потенцијала Златарског краја, као и употпуњавање туристичке понуде Нове Вароши, обједињавањем следећих манифестација:

  1. „ Златарска Сиријада” (петак 24. јул). ТРАДИЦИЈА И ПОРЕКЛО – сазрели су у кришки Златарског сира – производ ЗАШТИЋЕНОГ ГЕОГРАФСКОГ ПОРЕКЛА од јуна 2013. године. Централна манифестација у оквиру ЗЛАТАРФЕСТ-а 2015 је 19. „Златарска Сиријада” која у себи обједињује неколико сегмената: такмичарски део у оквиру кога ће бити биран најаутентичнији златарски сир, као и најбоља пита од хељде; изложбени део на коме ће бити изложени најбоље оцењени сиреви и хељдопите и продајни део где ће посетиоци Сиријаде моћи да купе Златарски сир произведен на традиционални начин у домаћинствима са обронака Златара. 
  2. Пети „Сабор певања извика“ (петак 24. јул). Певање „извика“, карактеристично за подручје Старог Влаха, са највећом заступљеношћу у нововарошком крају, један је од најстаријих видова двогласног певања у српском народу. Друштво за неговање традиционалног певања извика је институција која континуирано ради на очувању ове највеће културне вредности нашег краја. Певање „извика“ је једна од ретких културних вредности нашег народа која је уписана у Национални регистар нематеријалног културног наслеђа. 
  3. Златарска регата (субота 25. јул). Кањон реке Увац на чијим се литицама гнезди око стотину парова Белоглавог супа, проглашен је специјалним резерватом природе 2006. године. Главне знаменитости резервата су река Увац, Ушачки пећински систем али и разноврсна флора и фауна чији је главни амбасадор Белоглави суп. 
  4. Десете „Златне руке Златара” Изложбено – продајна манифестација Златне руке Златара одржава се све време трајања Златрафеста 2015. на градском тргу и представља специфичну и својствену понуду ручно рађених домаћих прехрамбених, текстилних и предмета од разних материјала различите употребне вредности, сувенира и слично. Посебан догађај биће Изложба произвођача меда и пчелињих производа са Златара. 
  5. Трећа трибина „Одрживи развој туризма и пољопривреде Западне Србије“. На трибини ће говорити еминентни стручњаци из ових области, а радни део трибине биће посвећен туристичким организацијама и туристичким радницима, као и представницима локалних самоуправа, невладиног сектора, привреде и пољопривредника.

За све љубитеље спорта биће организовано мноштво рекреативних активности (25. и 26. јула) као што су меморијални турнир у уличном баскету „Бранко Грбић“, турнир у малом фудбалу, кик боксу, одбојци на песку... Сви поклоници авантуризма имаће прилику активног учешћа у бициклистичкој трци и купању на уређеним понтонским плажама Златарских језера, а за све оне који имају вишак адреналина, довољно храбрости и издржљивости АДРЕНАЛИН ПАРК на Златару је прави изазов.

Вечерње садржаје Златарфеста 2015 употпуниће богат музички и сценски програм на градском тргу. Програм почиње у четвртак (23.07.) гостовањем Гоце Тржан, док ће у петак (24.07.) наступати Јелена Костов и Дејан Матић, а у суботу (25.07.) на сцени ће гостовати Харис Џиновић. Као и до сада, позивамо вас да испратите Златарфест 2015 и БУДЕТЕ НА ПРАВОМ МЕСТУ, НА ДОБРОЈ ВИСИНИ!

Kompletan program ZlatarFest-a 2015 možete pogledati ovde: Program ZlatarFest 2015

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

zlatarfest zlatarfest 2015 tsc zlatar zlatarski sir haris džinović goca tržan jelena kostov dejan matić sirijada


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.