Изјава председника Удружења грађана "Пленум"

УГ Пленум 22. јун 2015. године Друштво Култура Коментари

Zlatarinfo logo

У редакцију ЗлатарИнфо портала стигла је изјава председника УГ Пленум. Изјаву преносимо у целини.

Онемогућена дигитализација завичајног музеја

Руководство Народног музеја у Ужицу није дало одобрење Удружењу грађана „Пленум“ из Нове Вароши да спроведе пројекат Дигитализације завичајног музеја у Новој Вароши, а за шта је средства Министарство културе претходно одобрило у износу од 334.000,00 дин (решење).

Пројектним активностима је била предвиђена набавка три лап-топ рачунара, једног дигиталног фото апарата, израда сајта (хостинг и домен), као и израда 1000 каталога, који би служили за промоцију Завичајног музеја.

„Таква одлука је скандалозна и представља шамар развоју културе у општини Нова Варош и грађанима који у овој општини живе. Разочаран сам односом запослених у Завичајном музеју према УГ „Пленум“ и просто је невероватно да је неко у стању да одбије реализацију овог пројекта. Сматрамо да је развој културе веома битан за свако цивилизовано друштво, те је стога оваква одлука Народног музеја у Ужицу веома чудна. Наше Удружење ће, међутим, и даље путем пројеката истрајавати како би дало што већи допринос развоју Нове Вароши из свих области, па и културе“ - истакао је председник УГ „Пленум“ Богдан Јелић.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

udruženja građana „plenum“ zavičajni muzej biblioteka bogdan jelić


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.