Косатица: Вукови растргли стадо

glaszapadnesrbije.rs 15. мај 2015. године Природа Коментари

Zlatarinfo logo Ilustracija

У златарском селу Косатица, у ноћи између 10. и 11. маја десио се несвакидашњи догађај.

Наиме, мештанин овог села, Кувељић Милан, твди да му је вук појео стадо оваца.

“Ја сам запрепашћен овим догађајем, никада до сада нисам доживео тако нешто. Вукови су ми заклали девет оваца и једног овна, тешког преко 120 килограма. Једну животињу су чак и целу појели”, изјавио је Милан Гласу западне Србије.

Кувељић додаје да до сада никада у крају вукови нису виђени, са обзиром да живи у доњем делу села. Још више га збуњује то што су се звери појавиле у пролеће, након Ђурђевдана.

“То се десило пред самом кућом, у тору. Чим сам наредног јутра видео шта се догодило, пријавио сам случај ветеринару надлежном за овај крај, који ме је упутио на резерват “Увац”. Људи из овдашње полицијске управе су обавили увиђај, након чега је извршена дезинфекција” прича Кувељић, додајући да су лешеви закланих животиња однети орловима у поменути резерват.

Процењена штета износи од 120 до 140 хиљада динара, имајући у виду на то да су овце биле расне.

Дан након овог немилог догађаја, комшији Милана Кувељића нестало је јагње, а мештани сматрају да је и то дело вукова који долазе из околних брда.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

priroda


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.