Nova Varoš: Paunoviću drugi mandat

danas.rs (R. Popović) 15. мај 2015. године Политика Коментари

Zlatarinfo logo Dimitrije Paunović

Lider novovaroških naprednjaka Dimitrije Paunović, diplomirani inženjer elektrotehnike, ponovo je izabran za predsednika Opštinskog odbora Srpske napredne stranke. Na izbornoj Skupštini, održanoj prošlog petka, Paunović je dobio jednoglasnu podršku 54 verifikovana delegata. On je, inače, bio i jedini kandidat za čelnu funkciju ove najjače i najmasovnije političke partije u zlatarskom kraju.

Funkcije potpredsednika lokalnog ogranka SNS u predstojećem četvorogodišnjem mandatu obavljaće: Merhila Divac (diplomirani pravnik), Vladimir Purić (privatni preduzetnik), dr Branko Popović (specijalista pneumftiziologije) i Ivan Mladenović (profesor). Cveta Bjelić je izabrana za tehničkog sekretara stranke.

Podnoseći izveštaj o radu OO SNS u prethodnih pet godina, Paunović je podsetio da su naprednjaci sa margine političkih dešavanja uspeli da se domognu trona na lokalnoj političkoj sceni. U nekoliko izbornih ciklusa, sledbenici Aleksandra Vučića u gradu na padinama Zlatara ostvarili su izvanredne rezultate, a najubedljiviju pobedu zabeležili su na prošlog marta održanim vanrednim parlamentarnim izborima kada su u Novoj Varoši zadobili poverenje 4.709 birača odnosno 49,35 odsto.

- U junu 2012. godine formirali smo vlast i preuzeli odgovornost da rešavamo nagomilane probleme građana. Nasledili smo praznu kasu i ogromna dugovanja, ali smo, ipak, uspeli da popravimo teško stanje u mnogim oblastima, uvedemo red u funkcionisanju lokalne uprave i opštinskih javnih preduzeća, kao i da prioritetno delujemo na polju razvoja turizma, poljoprivrede, podsticaja zapošljavanja, privrednih aktivnosti, preduzetničke inicijative, civilnog sektora. Zahvaljujući velikom angažovanju, učinkovitosti i efikasnosti pre svega naših stranačkih kadrova, znatno smo unapredili i segment zdravstva, socijalne politike, infrastrukture, brige o deci i mladima... Izgarali smo na svojim radnim mestima, a sve sa ciljem da budemo u službi naroda, podređujući stranačke i lične u korist interesa građana, istakao je Dimitrije Paunović, koji je i aktuelni predsednik opštine Nova Varoš.

Osim predsednika i četiri potpredsednika, novi sastav Opštinskog odbora SNS činiće, inače , i 35 čelnika mesnih odbora u gradu i po selima, kao i 13 internih saveta za isto toliko društvenih oblasti.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.

politika nova varoš dimitrije paunović sns


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.