Prijepolje: Otvorena ordinacija za medicinsko veštačenje

danas.rs (I.H-D) 14. мај 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Foto: Regionalna televizija Novi Pazar

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin otvorio je u sredu ordinaciju za medicinsko veštačenje Republičkog fonda PIO u Prijepolju u kojoj će se obavljati veštačenje za ocenu radne sposobnosti i tuđu nego u pomoć osiguranika i korisnika sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš. Novom organizacijom medicinskog veštačenja u Prijepolju, Fond PIO nastavlja sa približavanjem svojih usluga korisnicima koji su do sada na pregled morali da putuju u Filijalu u Užicu, skoro sto kilometara udeljenu od ovih opština.

-Ovo ministarstvo je pre svega ministarstvo za ljude, jer je naš cilj da se približimo korisnicima, da im učinimo život lakšim. Ovo je dobar primer jer će sva veštačenja za tri susedne opštine sada biti obavljana ovde. Naše ministarstvo se trudi da vodi brigu o 3 miliona i 300 hiljada građana kojima je potrebna pomoć - izjavio je za medije ministar Vulin.

Zahvaljujući se ministarstvu na razumevanju, predsednik opštine Prijepolje Emir Hašimbegović istakao je da je ova inicijativa pokrenuta još pre desetak godina i da je dobro da je realizovana jer će biti od velike koristi građanima tri susedne opštine koji više neće morati da putuju do Užica na komisije i medicinska veštačenja već će se to obavljati u Prijepolju, jednom sedmično, svakog utorka. Reč je o najmanje 70 korisnika mesečno sa područja Prijepolja, Priboja i Nove Varoši koji imaju potrebu za medicinskim veštačenjem za ocenu radne sposobnosti i regulisanje tuđe nege i pomoći.

-Ovo je pre svega human gest jer se ne retko radi o veoma teškim i nepokretnim bolesnicima - naglasio je Hašimbegović.

Tokom boravka u Prijepolju ministar Aleksandar Vulin razgovarao je sa direktorom Filijale PIO u Užicu Sretenom Selakoviće, stručnim saradnicima ovog fonda iz Prijepolja, kao i direktorima Centra za socijalni rad i Nacionalne službe zapošljavanja.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.