Nova Varoš: Mališani obeležili Dan planete Zemlje

Danas.rs (R. Popović) 24. април 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Mališani šetaju gradom (Foto: Danas.rs)

Nizom manifestacija mališani iz novovaroškog Dečjeg vrtića, zajedno sa svojim vaspitačicama, roditeljima i rukovodstvom ustanove, već po tradiciji i ove godine obeležili su 22. april - Svetski dana planete Zemlje.

Centralni događaj bila je šetnja gradskim ulicama, tokom koje je 150 mališana, od dve do šest godina prodefilovalo Karađorđevom i Ulicom Svetog Save, mameći osmehe sugrađana koje su na simpatičan način upozorili na značaj očuvanja životnog okruženja. Kostimirani i opremljeni transparentima, polaznici ovdašnje Predškolske ustanove uzvikivali su parole, poput one „Čuvajmo prirodu“, želeći da na simboličan način doprinesu obeležavanju ovog datuma. Povodom ekološkog dana, u Dečjem vrtiću organizovali su i akciju „Reciklaža nije gnjavaža“.

- Dan planete Zemlje je prilika da ukažemo na važnost zdrave ekološke sredine, da upozorimo da je eko-sistem ugrožen i da smo svi podjednako odgovorni za njegovo očuvanje i brigu o zaštiti prirode. Kontinuiranim stručno-pedagoškim radom, kao i edukativnim radionicama, pokušavamo da mališanima podignemo svest o značaju ekologije, skrenemo pažnju da ne ugrožavaju životne zajednice i staništa i ne bacaju otpad i smeće i time budu saučesnici u zagađenju životnog okruženja, ističe Dragana Ćirović, direktorka novovaroške Predškolske ustanove. 

Osnovci uredili dvorište

Zajedničkom akcijom „Ne bacaj smeće, posadi cveće“ , Svetski dan planete Zemlje obeležili su i OŠ „Živko Ljujić“ i novovaroška Kancelarija za mlade. Šezdesetak osnovaca i njihove nastavnice likovnog i tehničkog obrazovanja, kao i aktivisti KZM su tim povodom posadili 50 ruža i sunčano prepodne iskoristili da očiste i urede školsko dvorište.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.