Ојковица: Викендаши одсечени од кућа, нико није одговоран?

glaszapadnesrbije.rs 20. април 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Бродић и скела на Кокином Броду

Власницима викендица онемогућено да стигну до својих кућа, због недовољног капацитета бродића.

Ужичанка Слава Спасојевић, која има викендицу у нововарошком насељу Ојковица, на обали Златарског језера тврди да су превозници Лимских електрана одбили да је превезу са децом до куће. Она наводи да је са њом било још неколико путника, будући да им се викендице налазе на другој страни обале, међутим, надлежни у овом предузећуто демантују.

"До наших викендица нисмо имали проблем да стигнемо у протеклих 25 година, а сада неће да нас приме на брод. Капетан бродића нам је рекао да су добили наредбу од директора Лимских електрана да може да прими само мештане", рекла је она.

Спасојевић наводи да у Ојковици има родбину коју не може да обиђе, а на бродић је примљено само двоје путника. Према њеним речима, због наведеног проблема, мора до викендице да обилази 40 километара путем који је излокан и тренутно непроходан због одрона."То је невиђена дискриминација и планирам да упутим молбу премијеру за помоћ како би се овај проблем решио", закључила је она.

Са друге стране правник предузећа "Лимске електране", Драган Смиљанић каже да бродић превасходно нема капацитете за пријем великог броја путника и додаје да је превоз лица, која нису мештани тог подручја, у надлежностирезервата "Увац".

"Њена викендица је, колико располажем информацијама, саграђена бесправно, а ми као предузеће имамо обавезу да превозимо само мештане и њихову родбину. Бродић може да прими дванаест путника, а наша фирма нијерегистрована за превоз трећих лица", рекао је он данас Гласу западне Србије,додајући да Лимске електране услуге превоза тамошњих житеља врше од 1959. године.

У Резервату "Увац" кажу да су превозили путнике и робе за потребе Лимских електрана до августа прошле године, и додају да су били у обавези да организују превоз за староседеоце тог подручја.

"Тада нам је истекао уговор, а ми нисмо прихватили да те услуге даље вршимоиз безбедносних разлога јер се на броду често налазило и до 100 путника иако је регистрован за дванаест. Ту обавезу сада је преузела агенција из БајинеБаште која пружа Лимским електранама и друге услуге", рекао је за Глас западне Србије, директор резервата "Увац", Бранко Бјелић. Бродић је, додаје директор, власништво Лимских електрана тако да "Увац" нема ни ингеренције, ни обавезе.

Иначе на том подручју има око 200 викендица и 50 домова староседелаца.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.