Васкршњи турнир у дубоком намету (видео)

glaszapadnesrbije.rs 12. април 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Васкршњи турнир на Тикви

Традиционални васкршњи турнир, који се одржава већ пола века, биће одигран и ове године на планинском вису Тиква изнад Нове Вароши, упркос снежним наменитима који су у овим пределима тренутно дубоки и преко пола метра.

Завршне припреме на планинском стадиону, који се налази на 1330 метара надморске висине су у току, где мештани околних села чисте снег и постављању неопходних реквизита – голова, корнер заставица и свега осталог што је потребно за фудбалску утакмицу.

“Овде се сваке године окупи више стотина људи из Нове Вароши и оближњих села, а главни догађај је дерби између Вионика и Зебиноваца”, каже за ГЗС Раде Мићовић, један од организатора овогодишње манифестације.

Стадион Крива бреза тренутно је покривен са 70 центиметара снега, а на мобу ради чишћења пристигли су фудбалери и гледаоци на тракторима и коњима. Љути противници на терену сложно раде на припреми стадиона за недељну утакмицу.

Страјо Пушица, дугогодишњи судија овог планинског дербија, каже да је некада било много проблема са головима јер су стативе биле направљене од смрче.

"Сад користимо буковину, па нема страха да ће гол пући од неког јачег ударца", вели он.

Мештани кажу да је ова утакмица по пожртвованости играча и жару на трибинама равна београдском вечитом дербију. Међутим, непријатељства 

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.