Nova Varoš plaća Mrkonjićev dug

Blic.rs (Ž. Dulanović) 03. април 2015. године Друштво Коментари

Радили на реч, без потписа министра  Foto: D. Gagričić

Nova Varoš moraće „Putevima Zlatar“ da plati 26 miliona duga za izgradnju šest seoskih puteva, jer je ušla u posao verujući na reč Milutinu Mrkonjiću.

Tadašnji čelnik Ministarstva saobraćaja, naime, obećao je da će to platiti Ministarstvo. Zbog toga će ovog leta u kasi Direkcije za izgradnju opštine biti manje novca za nove saobraćajnice.

 Na sličan način Mrkonjić je „asfaltirao“ i u susednim opštinama Priboj i Prijepolje, koje su „Putevima Zlatar“ iz Drmanovića kod Nove Varoši nedavno morale da plate dug Ministarstva od ukupno 110 miliona dinara. Pored duga od 25,1 milion dinara za izvedene radove, opština Nova Varoš se ugovorom o sudskom poravnjanju obavezala da „Putevima Zlatar“ nadoknadi i 720.000 dinara sudskih troškova, dok su se putari odrekli sedam miliona dinara kamate.

Putevi Zlatar“ su posao dobili na tenderu koji je opština raspisala po nalogu Ministarstva saobraćaja. 

 - Međutim, ovo ministarstvo nikada nije stavilo svoj potpis na trojni ugovor, a radovi su počeli posle usmenog obećanja ministra Mrkonjića da će Ministarstvo svoj deo od 90 odsto vrednosti radova platiti nakon rebalansa republičkog budžeta. Mrkonjić, s kojim smo ranije imali odličnu saradnju, u međuvremenu je smenjen, a novo ministarstvo i pored dobre volje nije moglo bez ugovora da plati radove - kaže predsednik opštine Dimitrije Paunović. 

 Radnici „Puteva Zlatar“ protestovali su tražeći od države zarađeni novac, a kako nije bilo dogovora, podneli su tužbu protiv opštine Nova Varoš, sa kojom imaju potpisan ugovor za asfaltiranje 3,6 kilometara puteva u selima i gradu. Svoj deo od 2,75 miliona dinara opština je platila odmah po okončanju radova krajem 2013. godine.  

- Zbog duga su ugroženi poslovanje i egzistencija 90 zaposlenih i 30 sezonaca, a firma opstaje zahvaljujući radovima u Nemačkoj - kaže vlasnik „Puteva Zlatar“ Vojko Purić.

Socijalisti brane ministra

- Radovi su izvedeni na teritoriji naše opštine i koristiće ih naši građani pa nema razloga da krivimo Milutina Mrkonjića koji bi sigurno platio i ove radove da nije smenjen pre rebalansa budžeta. I pored toga treba da mu kažemo „veliko hvala“ jer je u Novu Varoš i njenu putnu i drugu infrastrukturu uložio preko 260 miliona dinara - tvrdi odbornik socijalista Milovan Glavonjić.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.