Лажни монах похарао Дубницу

zlatarinfo.rs (D. Gagričić) 02. април 2015. године Друштво Коментари

Zlatarinfo logo Манастир Дубница

Полиција трага за пљачкашем из Шида, у чијем стану су пронађена два крста

Представљајући се као монах Димитрије, који „скупља паре за градњу манастира“, Горан Вељковић (35) из Шида похарао је манастир Дубницу, под Јавором, одневши 500 евра, 60.000 динара, крст игумана и патике једног госта.

Вељковић је искористио одлазак игумана Макарија и монаха Максима у Пријепоље у седиште Милешевске епархије и кад је гост Небојша Недељковић из Велике Дренове, код Трстеника, заспао – обио је мали орман-касу у соби игумана и покрао новац од прилога верника и пензије игумана.

Вељковић није имао лична документа, већ само потврду да је изгубио личну карту.Полиција је у његовом стану у Шиду, како се незавнично сазнаје, пронашла укрaдени крст из Дубнице, као и један напрсни крст из непознате светиње, мантију и монашку капу.

Да би се осветио монасима који су га угостили „док се не причести“, а по пљачки пријавили полицији у Новој Вароши, Вељковић мобилним телефоном у Дубницу шаље увредљиве и претеће поруке. Како се сазнаје, пљачкаш још није пао у руке полиције.

Желите да дате своје мишљење о овој вести? Напишите га у коментарима испод.


Коментари

Коментари који садрже псовке, увредљиве, вулгарне, претеће, расистичке или шовинистичке поруке биће обрисани. Мишљења изнета у коментарима су мишљења аутора коментара и НЕ ОДРАЖАВАЈУ ставове редакције портала. Слањем коментара прихватате горе наведене услове и услове наведене у Правилима и условима коришћења портала.